Contact

Verpleegkundig onderzoek

  1. Verpleegkundig onderzoek

Meer kwaliteit en innovatie, verdere ontwikkeling van het verpleegkundig beroep. De verpleegkundig onderzoeker maakt het mogelijk.

Isala loopt voorop met de introductie van verpleegkundig onderzoekers. Deze professionals combineren verpleegkundige taken met wetenschappelijk onderzoek. In 2019 beten drie verpleegkundig onderzoekers, onder aansturing van de Isala Academie, het spits af en inmiddels staat de teller op acht (okt. 2022). Onderaan deze pagina stellen zij zich aan u voor.

Isala heeft niet gewacht op een landelijk functieprofiel, maar heeft dat zelf opgesteld. Verder is ervoor gekozen om de verpleegkundig onderzoekers te laten starten op enthousiaste afdelingen. Dankzij hun positieve houding is het verpleegkundig onderzoek stevig op de kaart gezet.

De verpleegkundig onderzoeker

  • draagt bij aan kwaliteit en innovaties in de zorg
  • maakt kennisontwikkeling mogelijk voor verpleegkundigen
  • levert een bijdrage aan de verbetering van werkprocessen

verbetert de praktijk vanuit de praktijk

Infographic en podcast

We krijgen veel vragen over de rollen van de verpleegkundig onderzoeker en de voordelen van de functie. Wil je meer weten, bekijk dan onze Infographic ‘De verpleegkundig onderzoeker’.

Daarnaast zijn vanuit het onderzoeksprogramma RN2Blend vijf podcasts gemaakt en een leergeschiedenis geschreven. In de podcastreeks 'Uniform en onderzoek' gaan RN2Blend-onderzoekers in gesprek met betrokkenen van binnen én buiten Isala. Ook Zwollenaar Erben Wennemars is frequent bezoeker van Isala. Benieuwd naar zijn ervaringen?

Meer weten?

Onderaan deze pagina staan alle artikelen die verschenen zijn over de verpleegkundig onderzoeker in Isala. Heb je vragen, stuur een e-mail naar verpleegkundigonderzoek@isala.nl.

Ervaringen

'Samen beslissen aan bed leidt tot meer betrokkenheid'

Ik ben Janita Post-Bakker. Verpleegkundig Onderzoeker bij de RVE Oncologisch Centrum, dat combineer ik met mijn functie researchverpleegkundige op de polikliniek Oncologie. Op dit moment zijn de hoofdthema’s in mijn projecten: Samen Beslissen en Integratieve zorg. Naast dat ik zelf onderzoek doe, begeleid ik studenten in hun afstuderen voor de HBO-V of MANP. Ik ben ook lid van de Nursing Board van het Oncologisch Centrum.

Lees meer
Janita Post, verpleegkundig onderzoeker