Contact

Stageplaatsen Verpleegkunde

  1. Stageplaatsen Verpleegkunde

Wij vinden het belangrijk én leuk om jou het vak te leren; alleen door goede mensen op te leiden kunnen wij goede zorg blijven bieden. Op vrijwel alle afdelingen* in onze ziekenhuizen in Zwolle en Meppel kun je terecht voor een stageplaats. Of je nu een mbo- of hbo-opleiding doet.

Leren in de praktijk

Je leert in Isala tijdens je stage op de verpleegafdeling. De directe patiëntenzorg is jouw leerschool. Dat is spannend, maar ook prachtig. Tijdens je stage begeleidt een vaste werkbegeleider je. Je werkt onder supervisie. Zo heb jij alle ruimte om te leren, terwijl onze patiënten kunnen rekenen op de beste zorg.

Afspraken met mbo- en hbo-scholen

We bieden stageplekken voor voltijd- en deeltijdstudenten. Met een aantal scholen hebben we afspraken gemaakt over de beschikbare stageplaatsen. Dit zijn de volgende onderwijsinstellingen:

  • Hbo Verpleegkunde (niveau 6): Windesheim en VIAA;
  • Mbo Verpleegkunde (niveau 4): Deltion College, Landstede, Drenthe College en ROC Menso Alting.

Volg je een zorgopleiding bij een andere school? Dan heeft het helaas geen zin om een sollicitatie voor een stageplaats te sturen.

Meestgestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen over stage lopen in Isala. Kijk even bij onze Meestgestelde vragen over stage en afstuderen of jouw vraag er al bij staat.

Leerafdelingen

Niet alleen meekijken en meedoen, maar vooral zélf doen. Dat is het idee achter de leerafdelingen.

Hoe werkt het?

Een groep stagiaires, die in opleiding zijn voor verpleegkundige, is verantwoordelijk voor het totale zorgproces op een afdeling. Uiteraard onder supervisie van een ervaren verpleegkundige.

Meld je aan

We dagen ondernemende, zelfstandige leerlingen (mbo-niveau 4) en studenten (hbo) uit, om hun stage-ervaring op te doen op een leerafdeling in Zwolle. Neem contact op met de BPV- of stagecoördinator van jouw opleiding.

* Algemene chirurgie, Cardiologie, Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Longgeneeskunde, Neurochirurgie, Neurologie, Orthopedie, Psychiatrie, Thoraxchirurgie, Urologie en Verloskunde. Wil je meer weten over deze afdelingen? Kijk dan even op de sites van de verschillende specialismen en centra.

Ervaringen