Contact

DISC (bibliotheek)

  1. DISC (bibliotheek)
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

In het uitgebreide Documentatie-, Informatie- en Studiecentrum (DISC) van de Isala Academie vindt u honderden abonnementen op vaktijdschriften en duizenden (leer)boeken. Al deze informatiebronnen zijn voor specialisten, verpleegkundigen en paramedici van Isala beschikbaar. Maar ook als huisarts of in een andere functie in de medische branche, bent u van harte welkom om gebruik te maken van onze faciliteiten.

Uiteraard kunt u zelf op zoek naar de informatie die voor u van belang is. Ontbreekt het u echter aan tijd of mogelijkheden, doe dan een beroep op onze informatiespecialisten. Deze professionals weten precies waar u nét dat ene artikel of dat bijzondere naslagwerk kunt vinden.

Documentatie en informatie

DISC beschikt over: ongeveer 1.500 fysieke (leer)boeken en 22.000 e-books, 1.100 fulltext medische en verpleegkundige elektronische tijdschriften. Uit auteursrechtelijke gronden verwijzen wij u graag naar onze intranetsite om toegang te krijgen tot onze elektronische boeken en tijdschriften. Onze informatiespecialisten weten hoe ze kunnen vinden wat u zoekt, vraag hen gerust!

Faciliteiten

Om documentatie ter plekke te kunnen inzien, beschikt DISC over werkplekken (met computer) en een leestafel. Ook is het mogelijk om documenten te kopiëren, scannen en multimediabestanden op een USB-stick op te slaan. Conform de COVID-19 maatregelen is de DISC voorlopig gesloten. Wilt u gebruik maken van een van onze faciliteiten, maak dan even online een afspraak.

E-alert

Een email met de inhoudsopgave van recente tijdschriften. Dat is de e-alertservice van DISC. Zo ziet u in één overzicht waar de informatie is verschenen die voor u relevant is. U kiest zelf de tijdschriften waarvan u een alert wilt krijgen. Op verzoek krijgt u ook e-alerts van tijdschriften waarop DISC géén abonnement heeft. U kunt met ons contact opnemen als u hierover meer wil weten.

Aanvraag- en zoekservice

Zoekt u specifieke literatuur, maar kunt u het niet vinden. Of heeft DISC het op dat moment niet beschikbaar? Schroom niet om onze informatiespecialisten te vragen u te helpen zoeken of de gezochte literatuur voor u aan te vragen. Een aangevraagd boek of artikel is in de regel binnen drie werkdagen bij DISC. U betaalt hiervoor € 8,50 per artikel of € 13,00 per boek. In overleg met u zoeken we naar literatuur die voor u relevant is. We doen dit op basis van Evidence Based Medicine.

Trainingen

Onze medisch informatiespecialisten verzorgen trainingen in het opzetten en uitvoeren van zoekstrategieën voor literatuuronderzoek. Daarbij volgen we de principes van evidence based medicine en leren we u de zoektalen van diverse databanken.

  • Evidence based medicine - basis
  • Evidence based medicine - PICO (opzetten en uitvoeren van zoekstrategieën)
  • RefWorks (verzamelen en beheren van literatuurreferenties)
  • Lezen en beoordelen van (wetenschappelijke) literatuur

Iedereen met een Isala mailadres kan vanaf 20 januari 2021 voor informatie terecht op Isala leert. Andere geïnteresseerden nemen contact op met de Isala Academie via aanmelding@isala-academie.nl

Contact

Iedereen heeft behoefte aan andere informatie. DISC biedt u graag service op maat. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of hebt u vragen, bijvoorbeeld over de prijzen? U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken op telefoonnummer (038) 424 32 32. Maar u kunt ook mailen naar disc@isala.nl. Uiteraard kunt u op afspraak langskomen tijdens onze openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00​ uur. U vindt ons in Isala, hoofdgebouw (V), V3.1.45.