Contact

‘Het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor patiënten met een delier bleek een grote wens'

  1. ‘Het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor patiënten met een delier bleek een grote wens'

Mijn naam is Hanneke Rasing en ik ben werkzaam als verpleegkundig onderzoeker binnen de RVE Interne geneeskunde. De helft van de tijd werk ik op de verpleegafdelingen Interne geneeskunde en Nefrologie en de andere helft doe ik wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitsprojecten. De aandachtsgebieden voor de lopende projecten zijn verpleegkundig leiderschap, zorgevaluatie en gepast gebruik en delierzorg. Daarnaast houd ik me bezig met scholingen en beleid ten aanzien van Evidence Based Practice (EBP).

Onderzoeken en projecten waar Hanneke bij betrokken is

  • Verpleegkundig leiderschap in de context van ‘missed nursing care’ (artikel ingediend ter publicatie)
    Verkennend onderzoek naar hoe verpleegkundigen leiderschap laten zien wanneer zij ervaren onder druk te staan. In deze studie werden o.a. factoren in kaart gebracht hoe verpleegkundigen omgaan met de zorg waar ze niet aan toe zijn gekomen en hoe zij de impact hiervan op hun werk en zichzelf proberen te verminderen.
  • Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (2021 - 2023)
    Nulmeting naar de mate van terecht gebruik van perifere infusen en urinekatheters op de verpleegafdelingen Interne geneeskunde en MDL. Aan de hand van de resultaten worden verbeteracties ingezet voor de praktijk en protocollen aangepast.
  • Zorg voor patiënten met delier (2021 - heden)
    • Implementatie van het Hospital Elder Life Program (HELP) op de verpleegafdeling: het Maatjesproject. Dit project is een samenwerking met Hogeschool Windesheim, waarbij eerstejaars Verpleegkunde studenten na een training worden ingezet als vrijwilliger (“maatje”) voor kwetsbare ouderen met een risico op een delier. Het project zit in de pilotfase.
    • Onderzoek naar hoeveel mensen er op de verpleegafdeling Interne geneeskunde een delier ontwikkelden (nulmeting). De resultaten zullen we gebruiken om een onderzoek te doen naar hoe we beter kunnen voorspellen welke patiënten een delier zullen ontwikkelen. Dit onderzoek zal in mProve-verband worden gedaan.
  • Samen Beslissen (2023 - heden)
    Onderzoek naar het proces van Samen Beslissen in de klinische setting.

Interview

‘Je kunt zoveel van elkaar leren’ (23.08.21)

Contact

Hanneke Rasing