Contact

Orthopedie

  1. Orthopedie

​Binnen het specialisme Orthopedie in Isala zijn zestien orthopeden werkzaam. Ieder van hen heeft zijn eigen specifieke aandachtsgebied: sportorthopedie, artroscopie, traumatologie, prothesiologie, kinderorthopedie, rugchirurgie, reumachirurgie, bovenste extremiteit en enkel/voetchirurgie. De vakgroep Orthopedie werkt binnen een maatschap nauw samen met de vakgroep Heelkunde. De orthopeden zijn zeer actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en publiceren regelmatig in nationale en internationale tijdschriften. Bovendien vervullen de orthopeden een voortrekkersrol in communicatietrainingen.

Aios
Als aios volg je één tot drie jaar van jouw orthopedische opleiding in Isala en één jaar in het UMC Groningen. Per half jaar word je aan een specialist ‘gekoppeld’, waardoor je met alle facetten van de orthopedie in aanraking komt.

Het laatste jaar van de opleiding is in principe een verdiepingsjaar, dan kies je een deelgebied waarin je je verder wilt specialiseren: rugchirurgie, kinderorthopedie, voet en enkel, prothesiologie, sportorthopedie of traumatologie.

Duur van de opleiding

De opleiding tot orthopeed duurt zes jaar. De eerste twee jaar volg je de opleiding algemene heelkunde, daarna vier jaar orthopedie. Afhankelijk van jouw opleidingsschema volg je één tot drie jaar hiervan in Isala of in een ander niet-universitair ziekenhuis.

Opleiders

Curriculum

Een opleiding tot orthopeed in de regio Noordoost-Nederland betekent een opleiding in een grote regio met een homogene opleidingsstructuur. In de vooropleiding algemene heelkunde volgt u de basiscursus heelkunde. In het nieuwe opleidingscurriculum wordt het mogelijk om in het zesde jaar verdiepingscursussen te volgen in de geaffilieerde ziekenhuizen.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na uw registratie als specialist zijn fellowships heup-knie-rug-chirurgie, traumatologie en kinderorthopedie mogelijk.

contact

Contact met de Isala Academie

Heb je vragen? De medewerkers van Bureau arts-assistenten van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via baa@isala.nl.

Contact en locatie