Contact

Voorlichtingsbijeenkomst Schisis

  1. Voorlichtingsbijeenkomst Schisis

Het schisisteam Isala Zwolle organiseert een voorlichtingsavond over schisis. Deze avond wordt speciaal georganiseerd voor ouders/verzorgers, familieleden en andere belangstellenden. Iedereen van 16 jaar en ouder is van harte welkom op woensdag 3 april!

Jongen met schisis

In het eerste deel van de avond vertellen de leden van het schisisteam u deze keer alles over Schisis en Spraak; logopedie, het gehoor en spraakverbeterende operaties. Gastspreker Caroline Nouwels is zeer ervaren in de behandeling van spraakproblemen bij kinderen met schisis en zij neemt u mee in de wereld van deze logopedische behandeling. In het tweede deel van de avond bespreken we weer een onderwerp dat betrekking heeft op de psychosociale kant van schisis. Dit keer is dat; ‘Hoe om te gaan met angst voor operaties en behandelingen’ en wat kun je als ouder doen om je kind hierbij te steunen.

 

Programma

  • 18.45 uur: Zaal open; ontvangst met koffie en thee.
  • 19.00 uur: Welkom door Marieke te Rijdt, schisisconsulente Isala.
  • 19.05 uur: Logopedie, dat luistert nauw; Caroline Nouwels, Nouwels Logopedie. Paula Roosjen en Ida Ronner, logopedisten Isala.
  • 19.45 uur: De pharynxplastiek, wat is het en wat doet het voor de spraak? Peter Houpt en Michiel Tellier, plastisch chirurgen Isala.
  • 20.00 uur: Gehoor, hoort dat bij schisis? Hoe nauw luistert dat dan? Jurgen te Rijdt, KNO-arts Isala.
  • 20.15 uur: Pauze
  • 20.30 uur: Angst voor behandelingen en operaties, do’s en don’ts voor ouders. Corine Blaauw, GZ-psycholoog Kind & Jeugd in opleiding tot klinisch psycholoog.
  • 21.15 uur: Collegetour onder leiding van Hans van Unen, kinderarts Isala.
  • 21.45 uur: Afsluiting en borrel met leden van het schisisteam.

Voor wie

Ouders/verzorgers, familieleden en andere belangstellenden (vanaf 16 jaar)

 

Datum en tijd

Woensdag 3 april 2019

19.00-21.45 uur

 

Locatie

​Isala
Gebouw D, Auditorium
Dr. Van Heesweg 2, Zwolle

Het Auditorium bevindt zich op de 2e verdieping van gebouw D. Het Auditorium is bereikbaar vanaf de parkeerplaats achter de hoofdingang. Daar vindt u de draaideur naar gebouw D.

Contactpersoon

Schisisconsulent Marieke te Rijdt: (06) 12 54 04 80 of schisis@isala.nl.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.