Contact
  1. Belangrijke informatie over registratie spermadonoren

Sinds 1 april 2025 is de registratie van spermadonoren in Nederland veranderd. De registratie is nu landelijk georganiseerd en geeft betere informatie over het gebruik van sperma- en eiceldonoren.

Tot 2018 gold als richtlijn een maximum van 25 kinderen per donor. Uit de landelijke registratie blijkt dat in een aantal gevallen dit aantal van 25 is overschreden. Bij het Isala Fertiliteitscentrum gaat het om 9 spermadonoren. Ons Fertiliteitscentrum heeft alle betrokken moeders en donoren benaderd met het verzoek contact met ons op te nemen als ze meer informatie willen.

Vragen over uw spermadonor of spermadonatie?

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw spermadonor of uw spermadonatie bij het Isala Fertiliteitscentrum. U kunt ook zelf hiervoor contact opnemen via telefoonnummer 088- 624 52 24. U krijgt dan een terugbelafspraak met een medewerker van ons centrum. U kunt ons ook mailen via secretariaat.fertiliteit@isala.nl.

Donorkinderen

Donorkinderen vanaf 16 jaar kunnen bij het Cdkb (College donorgegevens kunstmatige bevruchting) opvragen hoeveel halfbroers en halfzussen zij hebben. Donorkinderen jonger dan 16 jaar kunnen samen met hun moeder informatie opvragen bij ons via telefoonnummer 088-624 52 24. U krijgt dan een terugbelafspraak met een medewerker van ons centrum.

Welke informatie kunnen we delen?

Wij kunnen informatie delen over het aantal kinderen per donor die aan u is gekoppeld in onze kliniek. Wij kunnen tevens informatie geven of deze donor ook in andere klinieken actief is geweest en hoeveel zwangerschappen er in totaal zijn geregistreerd. Wij zijn niet op de hoogte of deze zwangerschappen van de andere kliniek allemaal geleid hebben tot de geboorte van een kind. Het kan zijn dat de zwangerschap is geëindigd in een miskraam of dat uit een zwangerschap een tweeling is geboren.

Op de website donorconceptie.nl kunt u als ouders, donorkind of donor veel onafhankelijke informatie vinden.

Fiom kan u helpen en ondersteunen

Het nieuws over het aantal donor halfbroers en -zussen kan invloed hebben op uw kind, op u als ouder en op uw gezin. Een expert van Fiom kan helpen handvatten te geven om hiermee om te gaan, bekijk wat Fiom voor jullie kan betekenen. Fiom is een expertisecentrum op het gebied van verwantschapsvragen. Zij geven informatie, bieden steun en zoeken samen met u naar een goede aanpak voor uw kind en uw gezin, zie ook: https://fiom.nl/donorconceptie/massadonoren.

Meer informatie