Contact
  1. Koffie met een weids uitzicht

Het meest fantastische aan het restaurant in Isala Meppel is het uitzicht, vindt leidinggevende Herman Sieljes. ‘Het is een prachtig weids uitzicht en echt iedere keer dat ik hier ben denk ik “Wauw”. Met de tuinmeubelen op het terras en de parasols opengeklapt, is het plaatje helemaal perfect.’

Herman en team in restaurant

De Klepper

Twee Isala medewerkers bedachten de naam voor het restaurant. Herman: ‘Brasserie de Klepper, dat komt hier straks nog op de muur. Klepper, vanwege de vele ooievaars in dit gebied.’ Het is het enige restaurant in Isala Meppel, dus patiënten, bezoekers en medewerkers genieten samen van hetzelfde uitzicht.

Samenwerking regio

Bijzonder in De Klepper is de samenwerking met bedrijven uit de regio. Herman: ‘Bakker Nijstad uit Meppel maakt heerlijk gebak en fantastische saucijzenbroodjes. Dat is veel lekkerder dan die van de groothandel. De Bruna zorgt ervoor dat er tijdschriften en boeken in het winkeltje liggen. Daarnaast hebben wij met De Linde in Hasselt afgesproken - daar werken mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt – dat wij de cadeautjes die zij daar maken in de KIepper gaan verkopen. We gaan de komende periode kijken of er in de regio nog meer ondernemers zijn waar het restaurant inkoopafspraken mee kan maken. Denk bijvoorbeeld aan melkboeren waar wij verse melk of karnemelk kunnen inkopen, biologische producten, of verse kruiden.’

Plaatselijke bakker 

Het restaurant is iedere dag open en wordt gerund door een team van zes professionals. Herman: ‘Het aanbod is voornamelijk gezond; tachtig versus twintig procent minder gezond. Inderdaad, de saucijzenbroodjes van onze plaatselijke bakker horen bij die twintig procent, maar ze zijn wel echt heel erg lekker.’