Contact
  1. Mooie verhalen bij de tentoonstelling ‘Isala 25 jaar!’

Op de eerste verdieping van de Centrale hal in Isala Zwolle de tentoonstelling ‘Isala 25 jaar!’ te bezoeken. Bestuursvoorzitter Michèle Blom was één van de eerste bezoekers. De tentoonstelling is nog de hele maand september door iedereen te bezoeken.

Michèle Blom bezoekt tentoonstelling Isala 25 jaar

Op de eerste verdieping van de Centrale hal staan schildersezels vol kleurige borden op een rij. Op de borden staan bijzondere momenten opgetekend uit de 25 jaar dat Isala bestaat. Zoals de opening van Isala Zwolle door Koningin Máxima, maar ook de heftige COVID-periode die gelukkig achter ons ligt. Daartussen staan verhalen van medewerkers die terugblikken op gebeurtenissen uit hun inmiddels 25-jarige carrière in Isala. Michèle: ‘Tijdens de 2 maanden dat ik nu in Isala werk, ben ik al veel collega’s tegengekomen die al heel lang in Isala werken. Vaak zijn ze ooit begonnen in De Weezenlanden, het Diaconessenhuis of het Sophia en toch voelen zich nu helemaal Isalander. Dat vind ik heel mooi om te zien.’

Iedereen hetzelfde doel

‘Wat ook opvalt als je de verhalen van de medewerkers op de borden leest, is dat iedereen hier binnen Isala hetzelfde doel heeft: de beste zorg geven aan mensen die dat nodig hebben. Of ze nu arts, verpleegkundige of - wat meer achter de schermen - technicus, ICT-er of beveiliger zijn.’ Op dat moment ziet Michèle aan een tafeltje Nelleke Bijker zitten, die daar luncht met haar collega’s. Nelleke maakt met haar collega’s van de afdeling Desinfectie onder andere alle kamers op de verpleegafdelingen schoon waar iemand in isolatie ligt en ze zit in de Ondernemingsraad.

Lichtpuntje van de dag

‘Kom je even kijken, Nelleke?’, vraagt Michèle, waarop Nelleke samen met collega Ronald Kartosonto haar kant op komt. ‘Ronald werkt volgend jaar maart 25 jaar in Isala en ikzelf nu ruim 23 jaar. Laatst werden we samen tijdens het schoonmaken door een patiënte “het lichtpuntje van haar dag” genoemd, omdat we zo vriendelijk waren’, vertelt Nelleke. Michèle reageert: ‘En zo zijn er vast nog 10 of 100 duizenden verhalen te vertellen, van alle patiënten die hier de afgelopen 25 jaar behandeld, verzorgd en geholpen zijn. Deze organisatie heeft al voor veel mensen veel betekend. Mooi om daar even bij stil te staan.’

Bijzondere verhalen

De hele maand september kan iedereen de tentoonstelling ‘Isala 25 jaar!’ bezoeken. Ook in Isala Meppel en de buitenpoli’s is een deel van de verhalen te lezen.
Ook delen we tijdens ons jubileumjaar geregeld ‘bijzondere ‘Isala-25-jaar-verhalen’ op deze website. Wordt vervolgd dus!  

Michèle met Nelleke en Ronald in gesprek bij de tentoonstelling Isala 25 jaar