Zoals eerder gemeld hebben wij als poli Maag-, darm- en leverziekten een verbeteractie uitgezet op onze wachtlijst en toegangstijd voor het eerste polibezoek.
We hebben telefonisch contact proberen op te nemen met de patiënten die al voor langere tijd op de wachtlijst staan met de vraag of de klachten nog actueel zijn en er nog behoefte is voor een afspraak. Wanneer dat het geval was, heeft het secretariaat er ook meteen voor gezorgd dat de patiënt een afspraak heeft gekregen. Wanneer dit niet het geval was, is de afspraak geannuleerd en heeft u ook als huisarts hier bericht van ontvangen. Voor deze afspraken is extra policapaciteit gecreëerd.
Naast bovenstaande actie hebben wij ook ons plantermijn op de poli verlengd, waardoor het secretariaat meer zicht heeft op beschikbare afspraken en hierdoor de patiënt beter tot dienst kan zijn.
De ingezette acties hebben geresulteerd in het terugbrengen van onze toegangstijd van 200 naar op dit moment 40 dagen voor locatie Zwolle en 90 dagen voor locatie Meppel, wat betreft het eerste polikliniek bezoek. We zullen dit blijven monitoren om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. De actuele toegangstijden zullen ook vanaf heden weer bijgehouden worden in ZorgDomein.
Podcast 'Aanhoudende lichamelijke klachten' bij kinderen
Aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) komen veel voor op de kinderleeftijd. Voor huisartsen vormen deze klachten vaak een uitdaging. Huisarts Femke Veldman en kinderarts sociale pediatrie Dorien Broekhuijsen gaan in een podcast voor Huisarts en Wetenschap met name in op het taalgebruik en een stapsgewijze aanpak volgens het biopsychosociale model. Luister in circa 40 minuten hoe deze elementen overdiagnostiek kunnen voorkomen. Ook is een podcast gemaakt voor kinderen en hun ouders, met een duidelijke uitleg over het hoe en waarom van chronische pijn.