Contact
  1. 5501-Geboorteaangifte
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Geboorteloket op de Verlos- en Kraamafdeling

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon of dochter! Het is wettelijk verplicht om de geboorte van een kind binnen drie dagen aan te geven bij de burgerlijke stand van de gemeente. In uw geval is dat in Zwolle, omdat dit de gemeente is waar uw kind is. Zaterdag, zondag en feestdagen tellen mee voor deze periode van drie dagen. Valt de derde dag echter op één van deze dagen, dan mag u de eerstvolgende werkdag nog aangifte doen.

Online geboorteaangifte
U kunt tegenwoordig ook online geboorteaangifte doen (van kinderen die in Zwolle zijn geboren). Ga daarvoor naar de site van gemeente Zwolle.

Geboorteloket in Isala gesloten

Vanwege alle corona-maatregelen is het geboorteloket in het ziekenhuis vooralsnog gesloten. Zodra aangifte doen in het ziekenhuis weer mogelijk is, passen wij de informatie op deze pagina aan.

Let op
Vergeet u niet uw pasgeboren kindje ook aan te melden bij uw zorgverzekeraar? Dit moet binnen vier maanden na de geboorte gebeuren. Daarmee voorkomt u dat u zelf moet betalen voor medische kosten.

Contact

Voor meer informatie over geboorteaangifte kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle via telefoonnummer 14 038 (let op: vijf cijfers, zonder netnummer) of ga naar www.zwolle.nl/geboorte.

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met:

Zwolle

Verlos-/Kraamafdeling
(038) 424 14 40 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

31 augustus 2020 / 5501
Specialisme en centra