Contact
  1. 6140-Blauw hesje, niet storen tijdens medicijnverstrekking

Wanneer onze verpleegkundigen een blauw hesje dragen, dan zijn ze niet beschikbaar voor uw vragen. De zorg voor het verstrekken van de juiste medicijnen staat dan even op nummer één. Daarna helpen zij u meteen.

​Zorgvuldigheid

Het verstrekken van medicijnen vereist van onze verpleegkundigen grote zorgvuldigheid. Het regelmatig verstoren van de verpleegkundige tijdens het voorbereiden en verstrekken van medicijnen verhoogt de kans op fouten.

Op de verpleegafdeling zijn een aantal maatregelen ingesteld om het verstrekken van medicatie zo zorgvuldig mogelijk te laten gebeuren. Deze maatregelen zijn bedoeld om u en/of uw bezoek en andere hulpverleners erop te attenderen dat ook zij de verpleegkundige niet storen tijdens het verstrekken van medicijnen.

Deze maatregelen betreffen;

  • de verpleegkundige bereidt het verstrekken van medicijnen voor in de medicijnwerkruimte. Hij/zij kan hier niet worden gestoord.
  • de verpleegkundige draagt tijdens het verstrekken van medicijnen een blauw hesje met het opschrift “medicatieronde, niet storen”.

Wij hechten zeer veel waarde aan het zo zorgvuldig mogelijk verstrekken van de medicatie en uw veiligheid.

Niet storen

Daarom vragen wij u en uw bezoek om onze verpleegkundigen niet te storen wanneer zij deze hesjes dragen. Zij kunnen geconcentreerd hun werk doen.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, dan wij u graag te woord.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6140