Contact
  1. 6362-Geslachtsziekten

De huisarts kan mensen die met een geslachtsziekte zijn besmet, doorverwijzen naar het Isala Dermatologisch centrum.

SOA

Het Isala Dermatologisch centrum is onder andere gespecialiseerd in venereologie; kennis van Sexueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA). Geslachtsziekten die veel voorkomen, zijn gonorroe, chlamydia, syfilis en genitale wratten. Maar ook minder voorkomende ziektes kunnen we behandelen.

Huisarts

Als u het vermoeden heeft dat u een SOA heeft opgelopen, dan is het verstandig om dit te laten onderzoeken. Iedereen kan bij de huisarts een SOA screening laten doen. Voor enkele risicogroepen wordt een uitzondering gemaakt. Deze mensen kunnen zich laten testen bij de GGD. De huisarts zal u zo nodig behandelen voor de eventueel aangetoonde SOA. Slechts in enkele gevallen verwijst uw huisarts u door naar de dermatoloog of naar de GGD voor verdere behandeling.

Anonieme test

Een anonieme test voor risicogroepen kunt u aanvragen bij GGD IJsselland. Risicogroepen zijn onder andere: jongeren tot 24 jaar, mannen die seks hebben met mannen, sekswerkers, personen die seks hebben gehad met iemand uit een risico (endemisch) gebied en personen met lues (syfilis) of hiv. Ook mensen die gewaarschuwd zijn voor lues of hiv of een partnerwaarschuwing betreffende lues hebben ontvangen, kunnen bij de GGD getest worden op SOA.

Wilt u zich aanmelden voor een anonieme SOA-test? Neem dan contact op met GGD IJsselland (afdeling Seksuele gezondheidszorg) via telefoonnummer (038) 428 16 00.

Meer informatie

Wilt u meer weten over geslachtsziekten, kijk dan op:

www.ggdijsselland.nl
www.soaaids.nl
NVDV-folder over SOA

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de afdeling waar u onder behandeling bent.

Zwolle

Dermatologisch centrum
088 624 55 06 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur)

Kampen

088 624 68 42 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Meppel

088 624 96 42 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur).

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 10 maart 2022 / 6362