Contact
  1. 6466-Neuscorrectie

​Heeft u een lelijke vorm van uw neuspunt, bochel op de neusrug of een scheefstand van de neus? Dan kan dit een reden zijn om een neuscorrectie te overwegen. Ook wanneer de neus chronische verstopt is, kan een neuscorrectie uitkomst bieden.

Een neuscorrectie wordt ook wel rhinoplastiek genoemd en zorgt voor een blijvend resultaat. Deze ingreep aan de neus wordt niet altijd vanwege cosmetische wensen uitgevoerd. Wanneer een cliënt ademhalingsproblemen of hoofdpijnklachten heeft kan een neuscorrectie een mogelijkheid zijn. In het laatste geval kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts om een verwijzing te vragen. Tijdens een consult met één van onze plastisch chirurg worden samen met u uw wensen besproken en gekeken naar de juiste mogelijkheden.

Waarom een neuscorrectie?

Overweeg van tevoren of u de neuscorrectie écht wilt ondergaan. Voor wie doet u het? Voor uw omgeving? Of voor uzelf? Maakt de vorm of de stand van uw neus u onzeker en denkt u na de ingreep meer zelfvertrouwen te krijgen? Dan is een operatie een goede keuze. Een neuscorrectie geeft een blijvend en mooi resultaat. Het is echter belangrijk niet té hooggespannen verwachtingen te hebben. Na de ingreep zal u niet opeens het perfecte uiterlijke hebben. Het succes van een neuscorrectie wordt overigens niet alleen bepaald door de plastisch chirurg maar ook door de kwaliteit van het neusweefsel.

De operatie

De operatie wordt onder narcose uitgevoerd. Soms is een ziekenhuisopname van enkele dagen noodzakelijk. Kleine correcties vinden poliklinisch of in dagverpleging plaats.

Over het algemeen wordt bij een neuscorrectie geen uitwendige huidsnede gemaakt. De plastisch chirurg brengt de incisies (snedes) meestal in de inwendige neusdelen aan. Deze incisies zijn dus niet te zien. In een enkel geval is een sneetje in de onderrand van het neustussenschot noodzakelijk.

Na de operatie

De pijn na de operatie valt vaak erg mee. Wel kan een forse zwelling ontstaan op de gezichtshelft naast de neus, bijvoorbeeld bij de oogleden. Deze zwelling duurt enkele dagen.

Meestal wordt na de ingreep in de neus een tampon aangebracht. Deze tampon blijft enkele dagen zitten. Dit betekent dat u enkele dagen door de mond moet ademen. Vaak wordt ook een pleister- of gipsverband over de neus en op het voorhoofd aangebracht. Dit verband wordt na één à twee weken verwijderd. De neus zal er gezwollen uitzien. Deze zwelling zal nog enkele maanden aanwezig blijven.

Contact

U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier Informatie aanvragen. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
088 624 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6466