Contact
  1. 6466-Neuscorrectie

De vorm van de neuspunt, een bochel op de neusrug en/of een scheefstand van de neus kunnen overwegingen zijn voor een neuscorrectie. Daarnaast kan iemand om functionele redenen voor een operatie kiezen, bijvoorbeeld wanneer de neus chronische verstopt is. Hier leest u meer over deze ingreep.

Waarom een neuscorrectie?

Overweeg van tevoren of u de neuscorrectie écht wilt ondergaan. Voor wie doet u het? Voor uw omgeving? Of voor uzelf? Maakt de vorm of de stand van uw neus u onzeker en denkt u na de ingreep meer zelfvertrouwen te krijgen? Dan is een operatie een goede keuze. Een neuscorrectie geeft een blijvend en mooi resultaat. Het is echter belangrijk niet té hooggespannen verwachtingen te hebben. Na de ingreep zal u niet opeens het perfecte uiterlijke hebben. Het succes van een neuscorrectie wordt overigens niet alleen bepaald door de plastisch chirurg maar ook door de kwaliteit van het neusweefsel.

Operatie

De operatie wordt onder narcose uitgevoerd. Soms is een ziekenhuisopname van enkele dagen noodzakelijk. Kleine correcties vinden poliklinisch of in dagverpleging plaats.

Over het algemeen wordt bij een neuscorrectie geen uitwendige huidsnede gemaakt. De plastisch chirurg brengt de incisies (snedes) meestal in de inwendige neusdelen aan. Deze incisies zijn dus niet waarneembaar. In een enkel geval is een sneetje noodzakelijk in de onderrand van het neustussenschot.

Na de operatie

De pijn na de operatie valt vaak erg mee. Wel kan een forse zwelling ontstaan op de gezichtshelft naast de neus, bijvoorbeeld bij de oogleden. Deze zwelling duurt enkele dagen.

Meestal wordt na de ingreep in de neus een tampon aangebracht. Deze tampon blijft enkele dagen zitten. Dit betekent dat u enkele dagen door de mond moet ademen.
Vaak wordt ook een pleister- of gipsverband over de neus en op het voorhoofd aangebracht. Dit verband wordt na één à twee weken verwijderd. De neus zal er gezwollen uitzien. Deze zwelling zal nog enkele maanden aanwezig blijven.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
(038) 424 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

 

 

23 november 2018 / 6466

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.