Contact
  1. 6525-Sportmedisch-onderzoek-beklimming-Alpe-dHuZes

Een sportmedisch onderzoek voor deelname aan dit evenement is niet meer verplicht, maar voor sommige deelnemers wel wenselijk. U kunt voor dit onderzoek terecht bij de afdeling Sportgeneeskunde van Isala. Hier leest u er meer over.

 

Let op
Voor deelnemers die zijn eerder zijn gekeurd (maximaal twee jaar voor hernieuwde deelname) is een herbeoordeling screening vaak voldoende.

Voorbereiding

Vooraf aan uw afspraak voor het sportmedisch onderzoek vult u thuis een gezondheidsverklaring in. De gezondsheidsverklaring vindt u op de website van Alpe d’Huzes. Ook kunt u zich via deze website aanmelden voor de Alpe d'Huzes.

Onderzoek

Voordat het onderzoek plaatsvindt nemen we samen uw gezondheidsverklaring door. Daarna start een kort lichamelijk onderzoek. 

Het kan voorkomen dat bij het kort lichamelijk onderzoek en/of uit de vragenlijst naar voren komt dat er een uitgebreider onderzoek noodzakelijk is zoals het maken van een hartfilmpje, een longfunctie-onderzoek of een inspanningstest. U moet hiervoor een nieuwe afspraak maken.

Uiteraard bent u vrij om zelf een uitgebreider sportmedisch onderzoek aan te vragen. U kunt een vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Kosten

Een sportmedisch onderzoek in het kader van prestatieverbetering of screening betaalt uzelf of wordt vergoed uit een aanvullende verzekering.

 

 Tabel van folder Sportmedisch onderzoek Alpe d'Huzes
  Duur Kosten voor het onderzoek
Herbeoordeling screening 15 minuten 15 euro
Basis sportmedisch onderzoek met rust-ECG 30 minuten 128 euro
Basis plus sportmedisch onderzoek met inspanningtest 90 minuten 225 euro
Uitgebreid groot sportmedisch onderzoek, inclusief ademgasanalyse en longfunctie 120 minuten 266 euro


Wilt u meer weten over preventieve sportmedische onderzoeken die wij aanbieden? Lees dan de patientenfolder 'Preventieve sportmedische onderzoeken' op onze website.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Sportgeneeskunde
(038) 424 56 89 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
sportgeneeskunde@isala.nl

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

5 november 2019 / 6525

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.