Contact
  1. 6531-Ergotherapie-intensive-care

Op de Intensive care (IC) helpt ergotherapie bij de revalidatie van een multitrauma (bijvoorbeeld meerdere botbreuken), een dwarslaesie of een zenuwaandoening. Ook bij diverse vormen van hersenletsel vormt ergotherapie een belangrijk onderdeel van de behandeling. Hier leest u daar meer over.

Behandeling

De ergotherapie op de IC richt zich in eerste instantie op preventie, onderzoek en advies. Zo krijgt u therapie om complicaties te voorkomen (of te behandelen). Complicaties kunnen zijn: een arm die vocht vasthoudt, doorligplekken en standsafwijkingen in uw arm of hand.

Daarnaast onderzoekt de ergotherapeut waar nodig de functie van uw hand en/of arm en het gevoel daarin. Ook bekijkt hij in hoeverre u hulp nodig hebt bij het herstel van cognitieve vaardigheden, zoals uw geheugen. Als u (tijdelijke) hulpmiddelen kunt gebruiken, geeft hij hierover advies.

Start trainingen

Als uw situatie het toelaat, kunt u op de IC al beginnen met de zogenoemde vroege revalidatie. Hieronder vallen allerlei soorten trainingen, bijvoorbeeld van de arm-handfunctie, dagelijkse activiteiten (basaal niveau), éénhandigheid en rolstoelrijden. Als u van de IC naar een andere afdeling gaat, vervolgt u daar uw ergotherapie.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Ergotherapie
088 624 2 6  07 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

 

Laatst gewijzigd 20 december 2022 / 6531