Contact

Intensive care

  1. Intensive care

Op de afdeling Intensive care (IC) wordt op het hoogste niveau intensieve zorg en bewaking verleend aan ernstig zieke patiënten bij wie één of meerdere orgaanfuncties (bijvoorbeeld ademhaling, hart, nieren) zijn verstoord of uitgevallen.

Het behandelend team bestaat uit intensivisten (medisch specialisten), arts-assistenten, physician assistants en verpleegkundigen. De IC doet ook de reanimaties binnen Isala. Een opname op de IC kan voor alle betrokkenen een ingrijpende gebeurtenis zijn. Het team Familiebegeleiding IC kan u hierbij steunen. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met de Intensive care

Heeft u vragen of wilt u contact met de Intensive care, dan kunt u ons altijd bellen.

Contact en locaties

Familiebegeleiding

Een opname op de Intensive care is voor alle betrokkenen vaak een ingrijpende gebeurtenis en kan het begin zijn van een onzeker periode. Hierin willen wij u als team Familiebegeleiding IC graag tot steun zijn.

 

Lees verder

Ontroerende en bijzondere terugkomdag

Een verblijf op de IC heeft veel impact, weet IC-verpleegkundige Jolente Sijtsma. ‘Op de nazorgpoli van de IC bieden wij voorlichting en zorg aan voormalig IC-patiënten en hun naasten. Onlangs hebben wij voor het eerst een middag en avond georganiseerd voor patiënten en naasten.

Lees verder

Aandoeningen en behandelingen

Ervaringen

Onze keurmerken