Contact
  1. 7365-Duplexonderzoek: Been veneus, rechts of links of beiderzijds
Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Vaatdiagnostiek

​Bij een duplex van de aders in de benen worden de bloedvaten in de benen onderzocht met behulp van geluidsgolven (ultrageluid). Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Voorbereiding

Draag voor dit onderzoek geen  lang ondergoed.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het duplexonderzoek. Tijdens het onderzoek blijft u staan. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op uw been. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid van uw been. Met behulp van deze microfoon worden uw bloedvaten zichtbaar gemaakt op een beeldscherm. Ook kan daarbij de stroomsnelheid van het bloed op verschillende plaatsen worden gemeten. Om een meting uit te voeren knijpt de laborant een aantal malen in uw kuit of voet. Dit is soms een vervelend gevoel.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de polikliniek Vaatchirurgie (038) 424 62 80. Ook voor vragen over uw afspraak kunt u dit nummer bellen.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. 

29 januari 2020 / 7365
Specialisme en centra