Contact
  1. 7370-Duplexonderzoek: Mesenteriaal arteriëel

Vaatdiagnostiek

​Bij een duplex van de buikvaten worden de bloedvaten in de buik onderzocht met behulp van geluidsgolven (ultrageluid). Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Voorbereiding

Let op
Het is belangrijk dat u zes uur vóór dit onderzoek nuchter bent. Dit betekent dat u niets mag eten of drinken. Gebruikt u medicijnen, dan kunt u die wel innemen op de tijd die u gewend bent, met een glas water.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het duplexonderzoek. U ligt op een onderzoekstafel. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op uw buik. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid van uw buik. Met behulp van deze microfoon worden uw bloedvaten zichtbaar gemaakt op een beeldscherm. Ook kan daarbij de stroomsnelheid van het bloed op verschillende plaatsen worden gemeten. Dit kunt u horen.  Om de bloedvaten goed in beeld te krijgen drukt de laborant soms wat hard op de buik, hetgeen soms pijnlijk kan zijn.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met: 

Vaatchirurgie
088 624 62 80 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7370
Specialisme en centra