Contact
  1. 7372-Duplexonderzoek: Pre-shunt, rechts en/of links

Vaatdiagnostiek

​Bij een duplexonderzoek  pre-shunt  worden de bloedvaten in de armen onderzocht met behulp van geluidsgolven (ultrageluid) ten behoeve van een shuntaanleg. Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Voorbereiding

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het duplexonderzoek. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op uw arm. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid van uw arm. Met behulp van deze microfoon worden uw bloedvaten zichtbaar gemaakt op een beeldscherm. Ook kan daarbij de stroomsnelheid van het bloed op verschillende plaatsen worden gemeten. Dit kunt u horen. Om de aders in uw arm goed te kunnen onderzoeken wordt er een bandje om de bovenarm gedaan om zo de ader wat te stuwen.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de polikliniek Vaatchirurgie 088 624 62 80. Ook voor vragen over uw afspraak kunt u dit nummer bellen.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. 

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7372
Specialisme en centra