Contact
  1. 7923-Schimmelinfectie mondslijmvlies

Bij ons kunt u terecht voor verschillende mondziekten. Ook aandoeningen aan de speekselklieren horen hierbij. Graag vertellen wij u meer over een schimmelinfectie aan uw mondslijmvlies.

Hoe ontstaat een schimmelinfectie in de mond?

Als slechte bacteriën in de mond de overhand krijgen, kan een schimmelinfectie ontstaan. Zo'n infectie in de mond (candidiasis) kan heel hardnekkig zijn en steeds terugkomen. Een verminderde afweer, het gebruik van antibiotica, inhalatiemiddelen bij astma en een slechte mondhygiëne kunnen de groei van schimmel bevorderen.

Meestal kan de MKA-chirurg zonder nader onderzoek de diagnose candidiasis vaststellen. Soms zal hij laboratoriumonderzoek of weefselonderzoek (biopsie) laten uitvoeren.

Hoe verloopt de behandeling?

Allereerst zal de MKA-chirurg de eventuele onderzoeken voor het bestaan van een schimmelinfectie (candidiasis) proberen te achterhalen. Daarna ontvangt u een recept voor mondspoelingen, zuigtabletten of een plaatselijk te gebruiken antischimmelmiddel. Deze gebruikt u één tot twee weken. Bij een hardnekkige vorm van candidiasis, schrijft de MKA-chirurg u een antischimmelmiddel voor in de vorm van een tabletkuur.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen met:

Mond-, kaak en aangezichtschirurgie

088 624 28 81 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
088 624 50 00 (bij spoed na 17.00 uur en in het weekend)

Laatst gewijzigd 28 juni 2023 / 7923