Contact
  1. 7923-Schimmelinfectie mondslijmvlies

Bij ons kunt u terecht voor diverse mondziekten. Ook aandoeningen aan de speekselklieren horen hierbij. Graag vertellen wij u meer over een schimmelinfectie aan uw mondslijmvlies.

Schimmelinfectie mondslijmvlies

Wat is candidiasis?

Als slechte bacteriën in de mond de overhand krijgen, kan een schimmelinfectie ontstaan. Zo'n infectie in de mond (candidiasis) kan heel hardnekkig zijn en steeds terugkomen. Een verminderde afweer, het gebruik van antibiotica, inhalatiemiddelen bij astma en een slechte mondhygiëne kunnen de groei van schimmel bevorderen.

Meestal kan de MKA-chirurg zonder nader onderzoek de diagnose candidiasis vaststellen. Soms zal hij laboratoriumonderzoek of weefselonderzoek (biopsie) laten uitvoeren.

Behandeling

Allereerst zal de MKA-chirurg de eventuele onderzoeken voor het bestaan van een schimmelinfectie (candidiasis) proberen te achterhalen. Daarna ontvangt u een recept voor mondspoelingen, zuigtabletten of een plaatselijk te gebruiken antischimmelmiddel. Deze gebruikt u één tot twee weken. Bij een hardnekkige vorm van candidiasis, schrijft de MKA-chirurg u een antischimmelmiddel voor in de vorm van een tabletkuur.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Mond-, kaak en aangezichtschirurgie
088 624 28 81 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)


Bij spoedeisende problemen, belt u 088 624 20 00.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7923