Contact
  1. 8063-Eten bij ondervoeding en herstel na ziekte

Als u ondervoeding heeft, krijgt u minder eiwitten, vitamines, mineralen en energie (calorieën) binnen dan u nodig heeft. Het lichaam gebruikt dan reservevoorraden in vet- en spierweefsel.

Zo worden vet en spieren afgebroken. Vooral de afbraak van spieren is nadelig. Dit kan tot gevolg hebben dat u meer belemmeringen ervaart bij dagelijkse activiteiten. De kans om te vallen neemt toe.

Andere gevolgen zijn: vlugger moe voelen, minder zin hebben om te eten, sneller en ernstiger ziek worden, langer nodig hebben om te herstellen na een ziekte en moeilijkere wondgenezing.

Tips voldoende en eiwitrijk eten

In de folder Eten bij ondervoeding en herstel na ziekte van het Voedingscentrum staan tips om voldoende en eiwitrijk te eten.

Opgenomen in Isala

Bent u opgenomen in Isala, dan bieden wij een assortiment aan met warme en koude eiwitrijke producten, die u zowel bij de hoofdmaaltijden kunt gebruiken als tussendoor. Op de kaart Eiwitrijke voeding vindt u een aantal van deze warme en koude eiwitrijke producten.

Als uw opname maximaal 4 dagen duurt, is het belangrijk om bij thuiskomst contact op te nemen met een diëtist bij u in de buurt.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Diëtetiek
(038) 424 53 27 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Meppel

Diëtetiek
(0522) 23 33 38 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

18 juni 2019 / 8063

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.