Contact

Diëtetiek

  1. Diëtetiek

De afdeling Diëtetiek is betrokken bij het totale voedingsbeleid van Isala. Daarnaast begeleiden de diëtisten individuele patiënten. Ze hebben allemaal één of meerdere specialisaties, zoals maag-, darm-, leverziekten, chirurgie en kindergeneeskunde. Hierdoor krijgt u de deskundige hulp die u in uw situatie nodig heeft. Lees meer over de afdeling.

contact

Neem contact op met Diëtetiek

Voor een afspraak op de polikliniek Diëtetiek heeft u een verwijzing van een medisch specialist van Isala nodig.

Contact en locaties

Voorbereiden op de operatie

Een goede lichamelijke conditie verkleint de kans op complicaties tijdens en na een operatie. Bij mensen die (veel) gewicht hebben verloren, is de conditie verzwakt. De diëtist helpt u graag om in optimale conditie een operatie in te gaan. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Hier leest u hoe u deze vóór de operatie met de juiste voeding kunt verbeteren.

Lees verder

Als eten moeilijk is

Drinkvoeding is een vloeibare voeding die calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevat. Het gebruik van drinkvoeding is een manier om uw voeding energie- en/of eiwitrijker te maken, in een periode dat het niet lukt om (meer of vaker) te eten. In overleg met uw diëtist gaat u drinkvoeding gebruiken als aanvulling op uw huidige voeding of in plaats van uw huidige voeding.

Lees verder

Meer informatie

Ervaringen