Contact
Kopbeeld

Diëtetiek

  1. Diëtetiek
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

De afdeling Diëtetiek is betrokken bij het totale voedingsbeleid van Isala. Daarnaast begeleiden de diëtisten individuele patiënten. Ze hebben allemaal één of meerdere specialisaties, zoals maag-, darm-, leverziekten, chirurgie en kindergeneeskunde. Hierdoor krijgt u de deskundige hulp die u in uw situatie nodig heeft. Lees meer over de afdeling.

contact
Neem contact op met Diëtiek

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u ons bellen. Voor een afspraak op de polikliniek Diëtetiek is een verwijzing van een medisch specialist van Isala nodig.

Contact en locaties

Voorbereiden op de operatie

Een goede lichamelijke conditie verkleint de kans op complicaties tijdens en na een operatie. Bij mensen die (veel) gewicht hebben verloren, is de conditie verzwakt. De diëtist helpt u graag om in optimale conditie een operatie in te gaan. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Hier leest u hoe u deze vóór de operatie met de juiste voeding kunt verbeteren.

Lees verder
Diëtetiek

Als eten moeilijk is

Drinkvoeding is een vloeibare voeding die calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevat. Het gebruik van drinkvoeding is een manier om uw voeding energie- en/of eiwitrijker te maken, in een periode dat het niet lukt om (meer of vaker) te eten. In overleg met uw diëtist gaat u drinkvoeding gebruiken als aanvulling op uw huidige voeding of in plaats van uw huidige voeding.

Lees verder
Drinken

Meer informatie

‘Ik wilde het op eigen kracht doen’

Jan Ringnalda opent de Isala Voeding app en toont zijn voedingsschema van dinsdag 19 maart. ‘Kijk, hier kun je zien dat ik op die dag 148 gram aan eiwitten heb binnengekregen. ‘Zoals het hier staat eigenlijk twee gram te weinig, maar dat komt omdat ik één product niet kon vinden in de app.’

Lees meer
Jan Ringnalda

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.