Contact
  1. 8186-Bloedglucosemeter, sensor en insulinepomp thuis uitlezen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

U heeft diabetes. Voor uw behandeling gebruikt u een bloedglucosemeter, insulinepomp of sensor. Uw bloedglucosemeter en (als u deze gebruikt) uw insulinepomp kunt u thuis uitlezen. In deze folder leest u hoe u dat doet en waarom dit belangrijk is.

U krijgt meer inzicht

U meet dagelijks uw bloedsuikerwaarden om de hoeveelheid insuline af te stemmen op wat u eet en wat u doet. De insulinepomp helpt u om uw glucosewaarden te reguleren. Zo houdt u uw diabetes stabiel, zodat uw gezondheid niet verslechtert. Het uitlezen van uw glucosemeter en insulinepomp gaan u daar ook bij helpen. Het helpt u te ontdekken hoe uw lichaam reageert op voeding en activiteiten en wat u kunt doen om uw glucosewaarden stabiel te houden.

Wij kunnen u beter begeleiden

Als u zelf uw bloedglucose- en insulinewaarden uitleest, kan uw diabetesverpleegkundige u beter begeleiden. U stuurt de waarden dan voor uw afspraak naar de diabetesverpleegkundige toe. Zo kan al voor uw afspraak gekeken worden hoe het met de diabetes gaat en of er veranderingen nodig zijn in uw behandeling. Tijdens uw afspraak is er dan veel meer ruimte voor uw persoonlijke vragen.

In de toekomst kunnen we zo op afstand weten hoe het met u gaat. Als uw diabetes stabiel is, hoeft u dan minder vaak naar het ziekenhuis te komen.

Hoe leest u thuis uw glucosemeter, sensor of insulinepomp uit?

Er zijn verschillende merken glucosemeters, sensoren en insulinepompen. Hieronder bespreken wij de meest gebruikte soorten. Ook vindt u hier de contactgegevens van de fabrikanten. 

Glooko® Personal

Voordat uw bloedglucosemeter, of insulinepomp kunt uitlezen, moet u deze registreren op de website van Glooko®. Via deze website kunt u de gegevens uitlezen van verschillende bloedglucosemeters en insulinepompen van de merken OmniPod, Accu-chekInsight, Accu-Chek Spirit combo, Tandem T:Slim en Ypsopump.

  1. Voordat uw bloedglucosemeter en insulinepomp kunt uitlezen, moet u deze registreren op de website van Glooko®. Met Glooko® kunt u diabetes gegevens van verschillende bloedglucose- (BG) meters, insulinepompen en smartpennen, continue glucosemonitors (CGM's) en gezondheids- en fitnessapparaten synchroniseren en die informatie veilig delen met ons team.
  2. Als u al een account hebt, voert u uw aanmeldinformatie in en klikt u op Aanmelden. Als u geen account hebt, klikt u op de link om u te registreren voor een nieuw account. Voer uw gegevens in om uw registratie af te ronden.
  3. Er wordt gevraagd om een code in te voeren. Hiermee kunt u uw gegevens delen met uw behandelaar in Isala. Vul hier de kliniekcode van Isala in: nlisala. Door de kliniekcode in te vullen, heeft uw behandelaar altijd inzicht in uw gegevens;
  4. Nadat u uw apparaat heeft geregistreerd, moet u het softwareprogramma downloaden om uw gegevens te uploaden op uw computer. Hoe u de Glooko® uploader kunt downloaden leest u hier

Als u bovenstaande stappen hebt doorlopen, kunt u nu zelf uw insulinepomp of bloedglucosemeter uitlezen. 

Zo leest u uw apparaat uit

Om uw apparaat van het merk OmniPod, Ypsopump of Tandem T:Slim uit te lezen, gebruikt u de bijgeleverde kabel. Zo koppelt u uw apparaat aan uw computer. Heeft u geen kabel, dan kunt u deze bestellen bij de leverancier van uw apparaat.

Nadat u uw apparaat hebt gekoppeld aan de computer klikt u op ‘UPLOADEN’.

U heeft een Accu-check Insight of Spirit combo pomp
Het uitlezen van deze insulinepompen gebeurt met het Accu-Chek® Smart Pix Datamanagement systeem. Dit apparaat kunt u aanvragen bij Roche Diabetes Care.

Uw gegevens inzien

Nadat u uw gegevens van uw insulinepomp heeft geüpload, kunt u deze inzien op de website van Glooko®. Op de startpagina van deze website ziet u aan de rechterkant een inlogveld. Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Libreview®

Voor informatie over het delen van de gegevens van uw FREESTYLE LIBRELINK-APP klikt u hier
Vul bij het registreren het kliniek-ID nummer van Isala in: 00720880. Door de kliniek-ID in te vullen, heeft uw behandelaar altijd inzicht in uw gegevens.

CareLink®

U heeft een insulinepomp met een gekoppelde bloedglucosemeter van Medtronic Care. De Medtronic insulinepomp wordt uitgelezen met CareLink® Personal.
Heeft u een Medtronic 640g? Lees hier hoe u dit kunt doen. 
Heeft u een Medtronic 780g? Lees hier hoe u dit kunt doen. 

U kunt uw CareLink®  account koppelen met ons zorgteam. Neem hiervoor uw inlognaam en wachtwoord mee naar uw afspraak met uw diabetesverpleegkundige.

Dexcom Clarity®

U maakt gebruik van de Dexcom G6. Lees hier hoe u gebruik kunt maken van het uitleesprogramma en de mobiele app.

Uw diabetesverpleegkundige gebruikt zijn/haar Dexcom CLARITY-account om u uit te nodigen om gegevens met zijn/haar ziekenhuis te delen.

Heeft u een technische vraag of probleem? 

Voor technische gebruiksvragen of problemen bij het uitlezen van uw glucosemeter, insulinepomp of sensor kunt u dag en nacht contact opnemen met de serviceafdeling van de verschillende firma’s.

  • Glooko®: 0800 0235 145
  • Medtronic CareLink® assist: 0800 3422 338
  • Libreview®: 0800 0228 828
  • Roche Diabetes Care: 0800 0220 585
  • Dexcom Clarity® Technical support: 0800 0201 986

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent. Voor medische spoedeisende zaken over uw diabetes zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Kijk voor de 24-uurs contactgegevens op de website.

Zwolle, Kampen of Heerde

Diabetescentrum
088 624 23 29 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur)

Meppel, Steenwijk

Diabetescentrum
088 624 45 45 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 1 juli 2022 / 8186