Contact
  1. 8352 - Ischemische onderarmtest

Uw specialist heeft voor u een ischemische onderarmtest aangevraagd. Met deze test wordt door middel van bloedonderzoek gemeten of de glycogeen stofwisseling in uw spieren goed functioneert.

Uitleg

Tijdens de ischemische onderarmtest wordt op gezette tijden bloed bij u afgenomen voor een lactaat en ammoniak bepaling. De eerste keer bij aanvang van de test en de tweede keer nadat u gedurende een minuut ritmisch in een stressbal hebt geknepen.

Let op: Gebruikt u geneesmiddelen? Neem deze mee of schrijf de naam en dosering op en hoelang u deze gebruikt.

Voorbereiding thuis

Lever geen lichamelijke inspanning in het uur voor de test. Voor deze test hoeft u niet nuchter te zijn. Dat betekent dat u vooraf mag eten en drinken. Houdt u er rekening mee dat de test ongeveer een uur in beslag neemt.

Melden in het ziekenhuis

In de afspraakbevestiging vragen wij om vóór het ziekenhuisbezoek uw persoonlijke gegevens te controleren, zoals adres, telefoonnummer, verzekeringsgegevens, naam huisarts en BSN (burgerservicenummer). Eventuele correcties of aanvullingen kunt u doorbellen naar de afdeling patiëntenregistratie via telefoonnummer 088 624 54 79.

Voor de afspraak in het ziekenhuis verwelkomen wij u graag in het behandelcentrum (gebouw W). Daarvoor kunt u het beste parkeren op P1 of P3.

Verloop van de test

De laboratoriumarts of physician assistant heeft een kort gesprek met u en legt de test uit. Hij/zij plaatst een infuusnaaldje zodat u maar één keer geprikt hoeft te worden. Via het naaldje wordt eerst bloed afgenomen. Daarna knijpt u gedurende een minuut ritmisch in een stressbal. U wordt gevraagd zo hard mogelijk te knijpen. Na een minuut rust van de inspanning wordt er opnieuw bloed afgenomen

Mogelijke bijwerkingen

Spierkramp tijdens de test, moeheid en spierpijn in de arm na de test.

Uitslag

De uitslag krijgt u van de arts die de test heeft aangevraagd.

Contact

  • Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de secretaresse van de laboratoriumgeneeskunde op telefoonnummer 088 624 83 97 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 13.30 uur). Of u stuurt een mail naar laboratoriumgeneeskundesecretariaat@isala.nl met uw gegevens. Er wordt dan contact met u opgenomen.
  • Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u de tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.
  • Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten via bovenstaand nummer of e-mailadres, dan maken wij een nieuwe afspraak voor u.
Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8352