Contact
Kopbeeld

Klinisch chemisch laboratorium

  1. Klinisch chemisch laboratorium
MijnIsala: online medisch dossier Neem een kijkje voor uw afspraak!

Het Klinisch chemisch laboratorium (KCL) onderzoekt in opdracht van uw behandelaar (bijvoorbeeld huisarts, medisch specialist of verloskundige) uw bloed, urine, ontlasting en andere lichaamsvloeistoffen.

Zo helpen wij uw behandelaar om vast te stellen welke aandoening of ziekte u heeft, in hoeverre uw behandeling aanslaat of dat u (erfelijke) aanleg heeft voor bepaalde aandoeningen. We doen zo’n 4 miljoen onderzoeken per jaar. Ook kunt u bij het KCL terecht voor uw Trombosezorg. Lees meer over de afdeling.

 

contact
Neem contact op met Klinisch chemisch laboratorium

Voor een afspraak bij het Klinisch chemisch laboratorium is een verwijzing van uw huisarts, verpleegarts of medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Bloedprikken in de regio

Voor bloedprikken kunt u in terecht bij een groot aantal prikposten. Er is er altijd één bij u in de buurt. U hoeft dan niet elke keer daarvoor naar het ziekenhuis te komen. Bekijk het overzicht van de prikposten van regio Isala Zwolle en regio Isala Diaconessenhuis Meppel.

Lees verder
Kaart bloedpriklocaties

Bloedprikken bij kinderen

Bloedprikken is voor veel kinderen een spannende gebeurtenis. Vertel uw kind rustig wat er gaat gebeuren. Wanneer een kind ontspannen is, voelt hij of zij minder pijn. Probeer uw kind daarom een beetje af te leiden. Meer tips en informatie over bloedprikken bij kinderen leest u in de folder bloedprikken bij kinderen.

Lees verder
Bloedprikken bij kinderen

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.