Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met het Klinisch chemisch laboratorium in Isala Zwolle. Bent u patiënt in Isala Meppel, houdt er dan rekening mee dat werkwijzen soms af kunnen wijken van Isala Zwolle. Stel uw vraag gerust aan uw arts.

Ja, u kunt uitsluitend bloed laten afnemen op verwijzing van uw huisarts of behandelend specialist. Meer informatie over bloedafname.

Ja, bloedafname gaat alleen op afspraak. Een medewerker van de polikliniek van uw behandelaar plant hiervoor in overleg met u een afspraak. Moet u periodiek uw bloed laten onderzoeken? Mogelijk heeft de poli al een afspraak voor u klaar gezet in MijnIsala om zelf te plannen. Meer informatie over bloedafname

In MijnIsala kunt u al uw geplande afspraken terugvinden. Ook kunt u dit telefonisch opvragen via 088 624 23 77.

Bent u verhinderd? Lees hier hoe u uw afspraak kan wijzigen of annuleren. 

  • Indien u door uw huisarts bent doorverwezen kunt u tussen 08:00 en 16:30 uur terecht in Gebouw A. Tussen 07:00 en 08:00 uur en tussen 16:30 en 17:00 uur kunt u terecht op de Polikliniek Bloedafname.
  • Indien u door een medisch specialist bent doorverwezen kunt u tussen 07:00 en 17:00 uur terecht op de Polikliniek Bloedafname.

In MijnIsala kunt u voor elke voor of door u geplande afspraak terugvinden waarvoor en voor welke arts deze is gemaakt. Ook kunt u dit telefonisch opvragen via 088 624 23 77.

U kunt zelf een afspraak inplannen via MijnIsala. Daar kunt u al onze locaties vinden waar wij voor vandaag nog plek hebben. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met 088 624 23 77. Zij kunnen u vertellen op welke locatie er voor vandaag nog plek is.

Bloedafname is alleen op afspraak. Het inleveren van zelf verzamelde urine of ontlasting is op vrije inloop.   

  • Heeft u een verwijzing voor bloedafname van uw huisarts, plan dan een afspraak via MijnIsala.
  • Bent u in behandeling bij Isala en moet uw bloed laten onderzoeken. Een medewerker van de polikliniek van uw behandelaar plant hiervoor in overleg met u een afspraak. 
  • Moet u periodiek uw bloed laten onderzoeken? Mogelijk heeft de poli al een afspraak voor u klaar gezet in MijnIsala om zelf te plannen.
  • Meer informatie over bloedafname

Nee, voor bloedafname voor de huisarts en voor bloedafname voor de Trombosedienst dient u twee aparte afspraken te maken.

  • een origineel en geldig identiteitsbewijs (toegestaan zijn: Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart, ID-kaart of paspoort uit een EER-land of een Nederlands vreemdelingendocument)
  • uw verzekeringsbewijs (verzekeringspas of -polis)
  • het aan u door uw arts verstrekte papieren patiëntenbericht of aanvraagformulier

Als u voor een onderzoek nuchter moet zijn, hoort u dit vooraf van uw behandelend arts. Nuchter houdt in dat u van tevoren niets mag eten en drinken. Of u nuchter moet zijn, staat ook aangevinkt links boven aan het aanvraagformulier dat u hebt meegekregen van uw behandelend arts.

Nadat u bent aangemeld op MijnIsala worden bij het maken van de afspraak de locatiemogelijkheden getoond waaruit u kunt kiezen. Als u telefonisch via 088 624 23 77 een afspraak maakt informeert onze medewerker u over de locatiemogelijkheden. Op onze locatiepagina vindt u een overzicht van al onze poliklinieken en prikposten

Ja, om het laboratorium te laten weten voor welke afspraak en voor welke arts u komt dient u alle papieren die u daarvoor van uw behandelend arts heeft ontvangen mee te nemen. Zeker als u voor meerdere artsen een afspraak met het laboratorium heeft is het gewenst dat u daarvoor alle papieren die u heeft ontvangen meeneemt.

Dit is afhankelijk van de drukte en het inplannen van onze routes die kort van tevoren wordt vastgesteld. Om die reden valt helaas niet aan te geven hoe laat onze medewerker bij u aan huis komt. Indien uw behandelend arts u heeft aangemeld om thuis te worden geprikt, dan kunt u onze medewerker tussen 08:00 en 13:00 uur verwachten.

Of u urine moet verzamelen hoort u van uw behandelend arts.

Nee, voor het zelf verzamelen van urine of ontlasting dient u gebruik te maken van materialen die door ons aan u worden verstrekt. Bij het uitreiken daarvan ontvangt u van ons ook mondelinge en schriftelijke instructies. Hiermee willen we ervoor zorgen dat we betrouwbare onderzoeksresultaten kunnen leveren. Om die reden dient u voor het ophalen van materialen en inleveren van de door u zelf verzamelde urine of ontlasting twee aparte afspraken te maken via MijnIsala of telefonisch via 088 624 23 77.

Voor het zelf verzamelen van urine of ontlasting dient u gebruik te maken van materialen die door ons aan u worden verstrekt. Bij het uitreiken daarvan ontvangt u van ons ook mondelinge en schriftelijke instructies. Hiermee willen we ervoor zorgen dat we betrouwbare onderzoeksresultaten kunnen leveren.

Urine en ontlasting kunt u in een afgesloten potje inleveren aan de balie van Diagnosepunt (Dokter Spanjaardweg, gebouw A) of bij de Bloedafname (V4.0) van Isala. Ook kunt u hiervoor terecht bij een van onze medewerkers op de prikposten in de regio. Voor het inleveren van de verzamelde urine maakt u een afspraak via MijnIsala.nl.

De uitslagen van uw onderzoek worden aan u verstrekt door de arts die het onderzoek voor u heeft aangevraagd. Ook kunt u via MijnIsala uw uitslagen inzien.

Voor deze testen dienen op meerdere tijdstippen op dezelfde dag bloedmonsters te worden afgenomen, dient specifiek personeel aanwezig te zijn en/of dienen specifieke hulpmiddelen aanwezig te zijn. Om die redenen kunnen deze testen alleen op een beperkt aantal van onze locaties plaatsvinden. Op onze locatiekaart kunt u zien waar u voor deze testen terecht kunt.

Het bloed, de urine of ontlasting die u hebt afgestaan, gebruiken we in principe alleen om het aangevraagde onderzoek te doen. Het overgebleven lichaamsmateriaal kán soms voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt. In dat geval verwijderen wij uw persoonlijke gegevens, waardoor het materiaal niet meer naar u te herleiden is. Als extra afname van lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk is, vragen wij u altijd om toestemming. Hebt u hiertegen bezwaar, dan kunt u dit kenbaar maken bij uw behandelaar of degene die uw bloed, urine of ontlasting af- of aanneemt.