Contact

Cardioversie

  1. Cardioversie
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Herstel van uw hartritme

Cardioversie is een behandeling waarbij wordt geprobeerd uw hart weer een normaal en regelmatig hartritme te geven. Dit gebeurt door middel van een elektrische stroomstoot.  Elektrische cardioversie vindt daarom plaats onder narcose.

Om u een beetje te kunnen voorbereiden op dit moment, heeft Isala Hartcentrum een fotoboek gemaakt over deze behandeling.

 

Cardioversie in dagbehandeling

U krijgt in overleg met uw cardioloog een cardioversie. Hoe kunt u zich voorbereiden en wat kunt u verwachten tijdens uw verblijf in het ziekenhuis?

Met deze fotoreportage krijgt u een beeld van de voorbereidingen, de ingreep, onze afdeling en de dagelijkse handelingen. 

Opname

De opnameplanning neemt telefonisch contact met u op voor de datum en het tijdstip van de ingreep en de daarbij behorende voorbereidingen.

Opname
Aanmelden

Op de dag van het onderzoek meldt u zich eerst bij de receptie bij de hoofdingang van Isala Diaconessenhuis in Meppel. Een gastvrouw of -heer begeleidt u naar afdeling C1. Hier meldt u zich aan bij de secretaresse van de afdeling. Daarna neemt u plaats in de wachtruimte op de afdeling. Een verpleegkundige haalt u op uit deze wachtruimte.

Aanmelden
ECG en bloedafname
Om te beoordelen of de cardioversie kan plaatsvinden, zijn er twee onderzoeken gepland. Op de afdeling wordt er bloed bij u afgenomen en een hartfilmpje gemaakt.

 

ECG
Gesprek met verpleegkundige

De verpleegkundige gaat met u in gesprek over uw opname. Zij vraagt u onder andere een recent medicatieoverzicht van uw apotheek te overhandigen.

Gesprek met verpleegkundige
Infuus

Eenmaal op de verpleegafdeling wordt u voorbereid op de cardioversie. De verpleegkundige brengt een infuus in uw arm. Via het infuus krijgt u straks medicijnen toegediend.

Infuus
Bewakingsapparatuur

U wordt aangesloten op de bewakingsapparatuur.

Bewakingsapparatuur
Medicatie voorbereiden

De verpleegkundige bereidt de medicatie voor.

Medicatie voorbereiden
Wachtruimte

Tijdens de ingreep kan uw familie in de buurt blijven, bijvoorbeeld in de familiekamer op de afdeling of in het restaurant op de begane grond.

De ingreep

Een verpleegkundige brengt u naar de ruimte waar de ingreep plaatsvindt. Voordat de cardioversie van start gaat, voeren de sedatie praktijk specialist, physician assistant en verpleegkundige een time-out procedure uit. Dit is een extra medisch inhoudelijke veiligheidscheck.

Time-out procedure
Slaapmiddel

U wordt in diepe slaap gebracht. Via het infuus dient de sedatie praktijk specialist sedatie toe met een slaapmiddel.

Slaapmiddel
Stroomstoot

Als u diep genoeg slaapt, wordt de stroomstoot toegediend. Hiermee wordt uw hartritmestoornis opgeheven om uw hart weer regelmatig te laten kloppen.

Controles

Terwijl u wakker wordt, voert de verpleegkundige een aantal controles uit, zoals het meten van uw bloeddruk en zuurstofgehalte.

Controles
Uitslapen

Na de ingreep gaat u terug naar de zaal om uit te slapen. Als u weer goed wakker bent, krijgt u wat te eten en te drinken.

Eten en drinken
Weer naar huis

Bent u goed wakker en zijn de controles goed, dan geeft de verpleegkundige aan dat u naar huis mag.

Weer naar huis
Hulp thuis

Als u naar huis gaat, is het noodzakelijk dat de eerste 24 uur na de ingreep iemand bij u (in huis) is, om u te helpen en te verzorgen mocht dat nodig zijn.

Hulp thuis
Opname
Aanmelden
ECG
Gesprek met verpleegkundige
Infuus
Bewakingsapparatuur
Medicatie voorbereiden
Time-out procedure
Slaapmiddel
Controles
Eten en drinken
Weer naar huis
Hulp thuis

Gerelateerde behandelingen

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.