Contact

Cubital tunnelsyndroom

  1. Cubital tunnelsyndroom

Beklemde zenuw

We kennen allemaal het gevoel van het `telefoonbotje`, wanneer we de elleboog stoten. Dit gevoel ontstaat doordat de ulnaris zenuw wordt geraakt. Het geeft een korte maar felle pijnscheut die uitstraalt tot in de hand. Bij het cubital tunnelsyndroom ligt de ulnaris zenuw beklemd. Dit geeft pijn rond de elleboog, een doof gevoel en verminderde kracht in de vingers.

Oorzaken

Het cubital tunnelsyndroom kan ontstaan door het te vaak strekken van de elleboog waardoor de zenuw teveel wordt opgerekt. Ook kan het zijn dat de zenuw niet goed door de groef in het bot loopt en klemt. Soms ontstaat het na een gebroken arm, wanneer de onderarm een iets andere stand heeft gekregen.

Grootste handencentrum

Het Isala Hand-polscentrum is het grootste handencentrum van Nederland. Hier zijn kennis, expertise en ervaring op het gebied van handletsels en -aandoeningen gebundeld. In het centrum werken plastisch chirurgen, revalidatieartsen en handtherapeuten nauw met elkaar samen. Met welk probleem of aandoening van uw hand, pols of onderarm u ook komt, wij zorgen ervoor dat u snel weer zo goed mogelijk kunt functioneren.

Specialisme en centra