Contact

Hand-polscentrum

  1. Hand-polscentrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Een aandoening of letsel aan uw hand, pols of onderarm kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Ook al lijkt het probleem er in eerste instantie eenvoudig uit te zien. Bij het Isala Hand-polscentrum kunt rekenen op de juiste behandeling. Hier zijn kennis, expertise en ervaring op het gebied van handletsels en -aandoeningen gebundeld.

Het Isala Hand-polscentrum is het grootste handencentrum van Nederland en is officieel erkend als European Hand Trauma Center. Dit betekent onder meer dat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staan om hand- en polsletsel als gevolg van een ongeval (trauma) te behandelen. Lees meer over de afdeling.

contact

Neem contact op met het Hand-polscentrum

Voor een afspraak bij het Hand-polscentrum is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Tevreden over telerevalidatie

Of je nu als patiënt kiest voor telehandrevalidatie vanachter de eigen pc, tablet of laptop of alle oefensessies in Isala volgt, de uitkomsten zijn even goed. Dat blijkt uit onderzoek van bewegingswetenschapper Sander Brink. ‘Dit is goed nieuws voor patiënten die verder van het ziekenhuis vandaan wonen of om een andere reden liever minder vaak naar het ziekenhuis komen’, vertelt Brink enthousiast. ‘Zij kunnen dus met een gerust hart kiezen voor telerevalidatie.’

Lees meer

Scheefgegroeide pols na breuk

Eén van de meest voorkomende botbreuken is de polsbreuk. In het Isala Hand-polscentrum worden de gevolgen van dit letsel veelvuldig behandeld. Plastisch chirurgen, revalidatieartsen en handtherapeuten werken nauw met elkaar samen, met als doel de patiënt zo goed mogelijk te laten herstellen. Bij ongeveer een kwart van de patiënten met een polsbreuk geneest de pols in een scheve stand. 

Lees meer

Meer informatie

Folders

Ervaringen

Telerevalidatie via Isala Hand-polscentrum

'Een uitkomst', noemt mevrouw Riesebeek de mogelijkheid om vanachter haar eigen laptop revalidatietherapie te volgen voor haar hand. 'Tijdens onze vakantie op de Dominicaanse republiek kon ik zo vier weken lang therapie op maat volgen.'

Lees meer
Telehandrevalidatie bij mevrouw Riezebeek