Contact

Voorzieningen

 1. Voorzieningen

In Isala zijn er diverse voorzieningen waar u als patiënt of bezoeker gebruik van kunt maken, zoals een apotheek, restaurant, geldautomaat, kapper of een winkel. In onderstaand fotoalbum vindt u alle voorzieningen overzichtelijk weergegeven.

Apotheek

De Isala apotheken Zwolle en Meppel zijn openbare apotheken binnen de muren van Isala. Net als bij een gewone apotheek kunt u bij ons al uw geneesmiddelen voor thuis halen. Zo kunt u aansluitend aan uw ziekenhuisbezoek direct uw recept inleveren. Dankzij de Isala apotheek kan de overgang van het ziekenhuis naar thuis zo soepel mogelijk verlopen.

Restaurant

In Isala Zwolle is op de begane grond in de Centrale hal een bezoekersrestaurant. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie of thee, een broodje of warme maaltijd. 

Openingstijden Isala Zwolle: 

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
 • Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 20.00 uur
 • Buiten de openingstijden kunt u gebruikmaken van koffie- en snackautomaten.​

In Isala Meppel vindt u ook op de begane grond, Brasserie De Klepper.

Openingstijden Isala Meppel:

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur

Winkel

Zowel in Zwolle als in Meppel is er ook een winkel op de begane grond. Daar vindt u onder andere cadeauartikelen, kranten, tijdschriften, toiletartikelen, fruit, snoep en bloemen.

Openingstijden Isala Zwolle:

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot  20.00 uur
 • Zaterdag, zondag en feestdagen van 15.00 tot 19.00 uur.

Openingstijden Isala Meppel:

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur

Ervaringen

Apotheek

De Isala apotheken Zwolle en Meppel zijn openbare apotheken binnen de muren van Isala. Dit heet ook wel een 'poliklinische' apotheek. Net als bij een gewone apotheek kunt u bij ons al uw geneesmiddelen voor thuis halen. Zo kunt u aansluitend aan uw ziekenhuisbezoek direct uw recept inleveren. Dankzij de Isala apotheek kan de overgang van het ziekenhuis naar thuis zo soepel mogelijk verlopen.

Apotheek
Apotheek Isala Zwolle

Binnentuin

In Isala Zwolle zijn verschillende binnentuinen te vinden. Bij het ontwerp van het ziekenhuisgebouw is er voor gekozen om een natuurlijke omgeving voor de patiënt te creëren, waarbij de organische bouwstijl en de groene omgeving een positieve bijdrage leveren aan het genezingsproces. De vier binnentuinen, op V2, V3 en V4, zijn onderdeel van deze groene omgeving en  toegankelijk voor patiënten en bezoekers. Ze zijn dagelijks opengesteld van 8.00 tot 20.00 uur

Binnentuin bij Isala

Gastvrouwen en -heren

Een bezoek aan het ziekenhuis levert soms praktische vragen op: waar moet ik zijn, hoe kom ik aan een rolstoel, waar kan ik bellen? Of u nu komt als bezoeker of als patiënt, het is fijn om een aanspreekpunt te hebben voor dergelijke vragen. Op die manier kan uw bezoek zo soepel mogelijk verlopen.

Om u deze begeleiding te kunnen bieden, kent Isala gastvrouwen en –heren. Zij wijzen u de weg en begeleiden u zo nodig in het ziekenhuis. Ook kunnen zij u helpen wanneer u wilt bellen of een taxi nodig heeft.

 • In Isala Zwolle vindt u onze gastvrouwen en –heren verspreid door het ziekenhuis. U herkent hen aan hun groene blouse.
 • In Isala Diaconessenhuis Meppel vindt u onze gastvrouwen en –heren bij de balie naast de receptie, in de Centrale hal.
Vrijwilliger bij aanmeldzuil

Geldautomaat

In Isala Zwolle staat in de Centrale hal van het hoofdgebouw (V) een pinautomaat.

Pinautomaat in Isala Zwolle

Golfkar

Heeft u moeite met lopen? In Isala Zwolle brengen onze vrijwilligers u graag met de golfkar naar de lift van gebouw V2, V3 en V4. Rijtijden: maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Tijdens feestdagen en in het weekend rijdt de golfkar niet.

Wilt u gebruik maken van deze service? Meldt u zich dan bij opstapplaats in de Centrale hal. Of bel de chauffeur: 088 624 47 38. Uw rollator kan ook mee!

Vrijwilliger op golfkar rijdt door Isala Zwolle

Isalapad

Het Isalapad is een korte groene wandeling vanaf Isala Zwolle. Het pad start bij de hoofdingang. De route is geheel gemarkeerd met paaltjes waarop blauwe pijltjes staan. Er is een korte route van 1,5 kilometer, die ook geschikt is voor mindervaliden. En er is een wandeling van 3 kilometer. Bekijk de folder.

Bordjes pad Isala

Kapper, haarwerken en pruiken

In Isala Zwolle is Kalf Haarzorg Zwolle gevestigd op de begane grond van het hoofdgebouw (V4). Deze kapsalon voor hem & haar is er voor patiënten, bezoekers en Isala-medewerkers. Met én zonder afspraak. Voor haarwerken en pruiken is een aparte ruimte beschikbaar in verband met uw privacy.

Kapper, haarwerken en pruiken
Kapsalon Haarzorg in Isala Zwolle

Koffie- en thee

In Isala staan op diverse plekken en afdelingen, koffie- en theeautomaten. Pak gerust een kopje koffie of thee!

Vrouw bij een koffieautomaat

Kunst

De Kunstcommissie van Isala beschikt over een uitgebreide collectie van 500 kunstwerken. Uitgangspunt is dat de werken bijdragen aan een omgeving waarin patiënten, bezoekers en medewerkers zich prettig voelen. Er zijn twee kunstroutes samengesteld in en rond het Hoofdgebouw (V) van Isala in Zwolle. De routes staan beschreven in de brochure Kunstroute.

Kunstroute
Schilderij Frank Hutchison Bomenlaan 1994

Livera

In Isala Zwolle vindt u een vestiging van Livera op de begane grond van het hoofdgebouw (V). U vindt er ondermode, lingerie en nachtkleding.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 9.00 – 18.00 uur​

Winkel Livera in Isala Zwolle

Pedicure

In Isala Zwolle biedt Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle voetverzorging aan bed:

 • verzorging van teennagels en nagelwalomgeving
 • verwijderen van overtollig eelt
 • verzorging van ingroeiende teennagels, likdoorns en kloven.
Pedicure

Restaurant Zwolle

Zin in een kopje koffie of thee? Een broodje of warme maaltijd? In Isala Zwolle en Isala Meppel bent u van harte welkom in het restaurant.

Openingstijden restaurant in Isala Zwolle

In Isala Zwolle vindt u op de begane grond in de Centrale hal restaurant Bloem. De openingstijden zijn als volgt:

 • maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur
 • zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 20.00 uur

Buiten de openingstijden kunt u gebruikmaken van koffie- en snackautomaten.​

Isala restaurant Zwolle

Rolstoelen Zwolle

In Isala Zwolle zijn rolstoelen beschikbaar bij de ingang van hoofdgebouw (V) en in de parkeergarage.

Rolstoelen

Ronald McDonald huiskamer

Op de kinderafdeling in gebouw V4 op de derde verdieping (V4.3), is een Ronald McDonald huiskamer waar ouders van zieke kinderen zich eventueel kunnen terugtrekken in een huiselijke omgeving.

​Ouders van kinderen die opgenomen zijn op de kinderafdeling kunnen hier even tot rust komen en zo toch dicht in de buurt van hun zoon of dochter zijn. Ouders die de hele dag in het ziekenhuis moeten of willen zijn, kunnen in een warme sfeer even iets drinken, eten of gewoon de krant lezen. Even een moment van rust en weg uit de ziekenhuissfeer.

Ronald McDonald huiskamer

Rookvrij

Isala is een volledig rookvrij ziekenhuis Dat betekent dat er niet gerookt mag worden in de gebouwen en op de terreinen van Isala. Dit geldt ook voor e-sigaretten (elektronisch). Wilt u toch roken? Dan vragen wij u om dit buiten het terrein te doen.

Bord rookvrij

Shuttlebus

Op parkeerterrein P1 van Isala in Zwolle rijdt een shuttlebus voor patiënten en bezoekers. Deze rijdt op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Indien gewenst, kunnen onze gastheren- en dames u in een rolstoel begeleiden naar gebouw A, B, C, P en W.

Wilt u gebruik maken van de shuttlebus? Bel dan de chauffeur via 088 624 42 97.

Shuttlebus

Stiltecentrum Zwolle

Het Stiltecentrum is een plek in het ziekenhuis waar u zich even kunt terugtrekken om tot rust en bezinning te komen. De ruimte is dag en nacht geopend en voor iedereen toegankelijk.

In Isala Zwolle vindt u het Stiltecentrum in het hoofdgebouw V3.2.​

Stilteruimte in Zwolle

Taxi-informatiepunt

Het vervoer per taxi vanuit Isala Zwolle naar huis is gemakkelijk geregeld. Dankzij een samenwerking van de provincie Overijssel, Zilveren Kruis Achmea, de gemeente Zwolle en Isala zijn taxi-informatiepunten tot stand gekomen. Deze staan bij de hoofdingangen van Isala Zwolle.

Taxi-informatiepunt
Mensen bij het taxi-informatiepunt

Tolken

Patiënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn en de boodschap van hun zorgverlener niet begrijpen, kunnen in Isala rekenen op de vertaalhulp van een professionele tolk.

Tolken

Zondagsviering

In Isala Zwolle wordt iedere zondagmorgen om 10.00 uur een viering gehouden. De vieringen vinden plaats in de multifunctionele ruimte in het hoofdgebouw V3.2. Zo nodig zorgen vrijwilligers ervoor dat u wordt gehaald en gebracht. Ook bezoekers zijn hier van harte welkom.

In Isala Diaconessenhuis Meppel is iedereen van harte welkom bij de kerkdienst die iedere zondag plaatsvindt om 10.30 uur in de recreatiezaal van Reggersoord. De liturgie wordt op vrijdag- of zaterdagmiddag rondgebracht door vrijwilligers. Als u begeleiding nodig heeft om per rolstoel of bed naar de kerkdienst te gaan, helpen de vrijwilligers u graag.

De kerkdienst is ook te beluisteren op de verpleegafdeling via de radio bij het bed, knop 4 of kanaal 49.

Geestelijke verzorging
Viering op zondag

WiFi (gratis internet)

Op alle locaties van Isala kunt u gebruikmaken van gratis draadloos internet. Na het activeren van het draadloos internet op uw laptop, kunt u via de browser verbinding maken met het Isala-internet.

Als u problemen ervaart met WiFi, kunt u dit melden bij een medewerker van de Centrale balie in de Centrale hal, of bij een medewerker op de afdeling waar u een afspraak heeft of waar u verblijft. Zij nemen dan contact op met de servicedesk ICT.

Gratis WiFi beschikbaar

Winkel Zwolle

In Isala Zwolle is op de begane grond in de Centrale hal een winkel. Daar vindt u cadeauartikelen, kranten, tijdschriften, toiletartikelen, fruit, snoep en bloemen.

Openingstijden

 • maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur
 • zaterdag, zondag en feestdagen van 15.00 tot 20.00 uur
Winkel in Isala Zwolle

Groene speurroute

Om de groene ruimtes in Isala in Zwolle nog beter te benutten en met name onze jonge patiënten en bezoekers bewuster te maken van de positieve effecten van natuur op gezondheid, hebben wij een Groene speurroute met bijbehorende 'Isala kids app' ontwikkeld.

Downloaden

De app leert kinderen en hun begeleiders waarom natuur goed is voor de gezondheid en laat zien hoe groen Isala in Zwolle is. Welke planten komt u zoal tegen? Zo hebben wij een echte bananenboom. Dus kom in beweging en speur mee met uw kind(eren)! Download de 'Isala kids app' en ontdek samen onze bijzondere natuur- en kunstschatten. U kunt de app downloaden via de Google Play Store of Apple Store.

Telefoon met app speurroute
Apotheek Isala Zwolle
Binnentuin bij Isala
Vrijwilliger bij aanmeldzuil
Pinautomaat in Isala Zwolle
Vrijwilliger op golfkar rijdt door Isala Zwolle
Bordjes pad Isala
Kapsalon Haarzorg in Isala Zwolle
Vrouw bij een koffieautomaat
Schilderij Frank Hutchison Bomenlaan 1994
Winkel Livera in Isala Zwolle
Isala restaurant Zwolle
Rolstoelen
Ronald McDonald huiskamer
Bord rookvrij
Shuttlebus
Stilteruimte in Zwolle
Mensen bij het taxi-informatiepunt
Viering op zondag
Gratis WiFi beschikbaar
Winkel in Isala Zwolle
Telefoon met app speurroute