Contact

Kunst in Isala

  1. Kunst

Isala beschikt over een uitgebreide collectie kunstwerken. Sinds de jaren ’90 houdt een Kunstcommissie zich actief bezig met deze collectie.

Inspireren en verbinden

Kunst in Isala staat voor meer dan enkel het versieren van onze muren. Kunst motiveert, communiceert, fascineert, inspireert en verbindt. En het draagt bij aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Kunst creëert energie tussen werknemers onderling, patiënten en bezoekers. Het vermindert stress, verhoogt productiviteit en stimuleert ook het ‘anders denken’.

Kunstcommissie

Onze Kunstcommissie bestaat uit een enthousiaste en betrokken groep medewerkers, variërend van artsen, verpleegkundigen en zorgondersteuners tot staffunctionarissen. Jaarlijks koopt de Kunstcommissie nieuwe kunstwerken van levende kunstenaars die professioneel werken en voornamelijk in Nederland wonen en werken met een accent op jong talent. Uitgangspunt is dat de werken bijdragen aan een omgeving waarin patiënten, bezoekers en medewerkers zich prettig voelen. Het werk moet daarnaast ook passen in de collectie, onderscheidend zijn, kwaliteit bezitten én geschikt zijn voor de ziekenhuisomgeving. De werken worden geplaatst in de publieke ruimten waar patiënten, bezoekers en medewerkers komen.

Kunstroute

Om onze collectie toegankelijk te maken zijn twee kunstroutes samengesteld in en rond het Hoofdgebouw (V) van Isala in Zwolle. Beide kunstroutes geven een impressie van de collectie. Daarin ligt de focus op de categorieën landschap, mens en dier, abstract en stilleven. De routes staan beschreven in de brochure Kunstroute.

Contact

Heb je vragen over ons kunstbeleid of onze collectie? Neem dan contact met ons op:

Hans Damink
Conservator
kunstcommissie@isala.nl

Onze collectie is aangesloten bij de Verenging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN).

Instagram

Kunst in Isala heeft ook een Instagram-account.

Anneke Wilbrink

(2002)

Barbara Wijnveld

Blue Eyed Pro (2008)

Beeldengang

Herman Brood

Actionpainting (1994)

Jasper Hagenaar

(2008)

Marli Turion, Eau de Vie

5 en Maria's dilemma's (2000)

Miniatuurwand

Pépé Grégoire

Zusters onder de bogen (1992)

Ria Wesseling

(2001)

Tamara Stoffers

Gorky Street (2018)

Ervaringen