Contact

Handig om te weten

 1. Handig om te weten

Patiënten die in het ziekenhuis liggen waarderen het bezoek van een dierbare of kennis erg. Isala doet er alles aan om een gastvrij ziekenhuis te zijn voor zowel de patiënten als de bezoekers. Hieronder vindt u een aantal tips en aandachtspunten voor tijdens uw bezoek.

 • Bezoek is fijn, maar ook vermoeiend voor uw naaste en andere patiënten. Bezoek uw naaste met maximaal twee personen tegelijkertijd.
 • U kunt uw naaste bezoeken op de kamer of in het restaurant.
 • Er is in het ziekenhuis niet veel gelegenheid om met uw naaste alleen te zijn. In bijzondere omstandigheden kan de verpleging met u naar een oplossing zoeken.
 • Geef het door aan een verpleegkundige, als u met een patiënt de afdeling verlaat.
 • Isala heeft vaste bezoektijden. In bijzondere situaties kunnen wij aparte afspraken met u maken over bezoek buiten de bezoektijden. Bijvoorbeeld bij een heel zieke patiënt. Overleg dit dan met de verpleging.
 • Wilt u graag betrokken worden bij de verzorging van uw naaste in het ziekenhuis? Ook dat kunt u bespreken met de verpleging.
 • Tijdens de bezoektijden moeten er soms medische of verpleegkundige handelingen uitgevoerd worden tijdens uw bezoek. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Bellen en internet

 • In Isala is het bellen met een mobiele telefoon toegestaan. Als een patiënt geen mobiele telefoon heeft en toch wil kunnen bellen of gebeld wil kunnen worden, kan met de verpleegkundige overlegd worden over de mogelijkheden.
 • Tijdens uw verblijf in Isala kunt u gebruikmaken van gratis draadloos internet (Wifi).

Bloemen en planten

Komt u op bezoek en wilt u bloemen of planten meenemen? Daar fleurt iedereen van op. Wel zijn er in Isala enkele uitzonderingen. In bloemenwater en potgrond zitten veel bacteriën en schimmels en dat kan zorgen voor infecties. Om mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen, zijn er geen bloemen en planten toegestaan op:

 • verpleegafdeling Hematologie;
 • verpleegafdeling Chirurgie (V2.4B);
 • Neonatale intensive care (NICU);
 • Intensive care (IC).

Eten en drinken

Binnen Isala geldt de wettelijke Hygiënecode. In deze Hygiënecode staan instructies hoe er tijdens het bereiden en verstrekken van voedsel gewerkt moet worden. De instructies zijn opgesteld om te voorkomen dat patiënten ziek worden van het eten. De regels gelden ook voor eten dat door bezoekers wordt meegebracht.

Algemeen advies

Als u iets speciaals wilt meenemen voor een patiënt, neem dan geen risicovolle voedingsmiddelen mee. Risicovolle voedingsmiddelen zijn onder andere vlees en vleeswaren, vis, rauwkost en zuivelproducten.

Meer informatie

Lees meer over dit onderwerp in de folder Adviezen over voedselveiligheid.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan in het ziekenhuis. Dieren kunnen namelijk micro-organismen bij zich dragen die voor andere patiënten schadelijk kunnen zijn. Soms maken we een uitzondering, bijvoorbeeld als u afhankelijk bent van een hulphond. Uw hulphond is uiteraard van harte welkom in Isala. Deze moet wel altijd aangelijnd zijn én herkenbaar zijn als hulphond (door bijvoorbeeld het dragen van een dekje met het logo van uw hulphond-organisatie).

Daarnaast vragen wij u het volgende:

 • Heeft u een poliklinische afspraak? Meld dan bij het maken van de afspraak dat u uw hulphond wilt meenemen.
 • Wordt u opgenomen op een verpleegafdeling? Laat dan vóór uw opname aan de afdeling weten dat u afhankelijk bent van uw hulphond. Uw hulphond kan bij opname niet tijdens de opnameperiode in het ziekenhuis verblijven.
 • Komt u op bezoek bij een patiënt? Vraag dan voorafgaand aan uw bezoek bij de afdeling of u uw hulphond mag meenemen. Het kan zijn dat uw hulphond een afdeling niet mag betreden in verband met verminderde weerstand van patiënten.

Roken niet toegestaan

Isala is een volledig rookvrij ziekenhuis. Dat betekent dat er niet gerookt mag worden op de terreinen van Isala. Dit geldt ook voor e-sigaretten (elektronisch). Wilt u toch roken? Dan vragen wij u om dit buiten het terrein van Isala te doen.

Ervaringen