Contact
Kopbeeld

Over de afdeling

  1. Over de afdeling

Het Isala Hand-polscentrum is het grootste handencentrum van Nederland. Hier zijn kennis, expertise en ervaring op het gebied van handletsels en -aandoeningen gebundeld. In het centrum werken plastisch chirurgen, revalidatieartsen en handtherapeuten nauw met elkaar samen.

Met welk probleem of aandoening van uw hand, pols of onderarm u ook komt, wij zorgen ervoor dat u snel weer zo goed mogelijk kunt functioneren. Een aandoening of letsel aan uw hand, pols of onderarm kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Ook als het probleem er in eerste instantie eenvoudig uitziet. Natuurlijk wilt u uw hand zo snel mogelijk weer optimaal gebruiken. Hiervoor zijn vaak deskundige behandeling en professionele begeleiding nodig. Op deze zorg kunt u rekenen binnen ons Hand-polscentrum.

Twee bijzonderheden die het weten waard zijn over het Hand-polscentrum:

Europese erkenning

Het Isala Hand-polscentrum is officieel erkend als European Hand Trauma Center. Dit betekent onder meer dat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staan om hand- en polsletsel als gevolg van een ongeval (trauma) te behandelen. Bovendien voldoet onze zorg aan de strengste Europese criteria, van de diagnose en behandeling tot en met de nazorg.

Het predikaat European Hand Trauma Center komt van de FESSH. Dit is de Europese vereniging voor de bevordering van de handchirurgie. Bij de erkenning letten de beoordelaars onder meer op de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het centrum voor patiënten, de kwaliteit van de specialisten en verpleegkundigen én of zij in multidisciplinaire teams goed samenwerken, en het aantal patiënten dat het centrum jaarlijks behandelt. Vanaf 1982 leiden wij in Zwolle handchirurgen op. Sindsdien hebben we onze expertise steeds verder uitgebouwd. Op dit moment behoort ons centrum tot de top van Nederland.

Onderzoek

Ons Hand-polscentrum streeft ernaar om operatietechnieken en behandelmethoden steeds verder te verbeteren. Daarvoor is wetenschappelijk onderzoek essentieel. Als patiënt in ons centrum kunt u de vraag krijgen om deel te nemen aan zo’n onderzoek. Uiteraard hoeft u dit niet te doen. Als u wel wilt deelnemen, krijgt u extra controlemetingen (naast uw normale behandeling). Deze metingen duren ongeveer 30 minuten per keer. Hierbij noteren wij enkele persoonlijke gegevens, zoals geslacht, leeftijd en duur van uw klachten. Daarnaast vult u een vragenlijst in over pijn en dagelijkse activiteiten, meten we de spierkracht in uw hand en vingers, en brengen we de beweeglijkheid van uw handgewrichten in kaart.

Resultaten

Na analyse worden de resultaten gepubliceerd in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften en gepresenteerd op congressen. U en andere patiënten kunnen de resultaten lezen op posters die op verschillende plaatsen in het Isala Hand-polscentrum hangen. Uiteraard is uw anonimiteit als deelnemer altijd gewaarborgd. Aan de hand van de gegevens in de artikelen, presentaties en op de posters kunt u niet worden herkend.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.