Contact
  1. Kleine ingrepen plastisch chirurgie Isala Kampen

Patiënten die voor een poliklinische ingreep naar het Isala Hand-polscentrum komen, kunnen nu ook terecht op locatie Kampen. ‘Isala Kampen heeft een mooie behandelkamer’, vertelt plastisch chirurg Annet van Rijssen. ‘De wachttijden zijn kort, voor sommige patiënten is er minder reistijd en je kan er gratis parkeren.’ Plastisch chirurgen zien al een aantal jaren patiënten voor spreekuren in Isala Kampen en de laatste tijd is dit programma uitgebreid.

Annet: ‘We zijn gestart met alleen kleine ingrepen in Kampen, denk aan het carpale tunnelsyndroom, een aandoening waarbij een zenuw in de pols bekneld zit. Of de zogeheten trigger finger, waarbij de pees in de vinger is vastgelopen. Naast ingrepen aan de hand en pols, kunnen we ook kleine plekjes in het gezicht hier prima behandelen, zoals het verwijderen van moedervlekken.

Al snel bleek het eigenlijk heel goed te lopen en kwam ook de benodigde apparatuur binnen om wat grotere ingrepen te kunnen verrichten, zoals onder- en bovenooglidcorrecties. Sinds kort kunnen we bijna alle behandelingen die onder lokale verdoving uitgevoerd kunnen worden, hier uitvoeren.’

Mooie ontwikkeling

Bij het inplannen van de ingreep mag de patiënt zelf een voorkeur aangeven voor de behandellocatie. Naast dat het patiënten voordelen biedt, halen Annet en haar collega’s ook werkplezier uit de nieuwe ontwikkeling. ‘Het was leuk om dit als team samen op te zetten en het werken op meerdere locaties bevalt goed.

Net als in Zwolle, voldoet de poliklinische behandelkamer in Kampen uiteraard aan de strenge kwaliteitseisen. Wij gebruikten de behandelkamer in Kampen eigenlijk nooit, maar deze ziet er mooi uit. Een paar aanpassingen waren nodig; het afzuigsysteem is verbeterd, we zorgden voor de juiste instrumenten en materialen en we hebben het personeel bijgeschoold. Medewerkers die altijd in Isala Zwolle werken, hebben meegekeken of alles aanwezig was en medewerkers in Kampen liepen een paar keer mee in Zwolle. Dat ging eigenlijk meteen heel goed.’

Onze expertise

Het Isala Hand-polscentrum is het grootste handencentrum van Nederland en is officieel erkend als European Hand Trauma Center. Dit betekent onder meer dat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staan om hand- en polsletsel als gevolg van een ongeval (trauma) te behandelen.
In ons centrum zijn kennis, expertise en ervaring op het gebied van handletsels en -aandoeningen gebundeld. Lees meer over het centrum of de afdeling Plastisch chirurgie.