Contact

Handtherapie

  1. Handtherapie

Begeleiding

Een aandoening of letsel aan uw hand, pols of onderarm kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Ook als het probleem er in eerste instantie eenvoudig uitziet. Natuurlijk wilt u uw hand zo snel mogelijk weer optimaal gebruiken. Hiervoor zijn vaak deskundige behandeling en professionele begeleiding nodig. Het doel van handtherapie is dat u uw hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten.

Meten

Tijdens de handtherapie doen wij regelmatig metingen om de vooruitgang op het gebied van beweging, kracht, gevoel en zwelling te beoordelen. Voor het meten van de beweging gebruiken wij een goniometer, die de hoek van de gewrichten kan meten. Met de dynamometer meten wij uw knijpkracht. Het gevoel testen wij met de Semmes en Weinstein-monofilamenten. Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld bepalen of een gehechte zenuw weer in gaat groeien.

European Hand Trauma Center

Het Hand-polscentrum is officieel erkend als European Hand Trauma Center. Dit betekent onder meer dat onze artsen 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staan om hand- en polsletsel als gevolg van een ongeval (trauma) te behandelen.

Meer informatie