Contact
Kopbeeld

Handtherapie

  1. Handtherapie
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

De afdeling handtherapie bestaat uit een groep ervaren handtherapeuten. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten of ergotherapeuten en experts op het gebied van de behandeling van hand-, pols- en onderarmproblematiek.

De afdeling maakt deel uit van het Isala Hand-polscentrum,  waardoor er een intensieve multidisciplinaire samenwerking bestaat met plastisch chirurgen en revalidatieartsen. Lees meer over de afdeling.

contact
Neem contact op met de polikliniek Handtherapie

Bent u door uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts doorverwezen naar de polikliniek Handtherapie in Zwolle of Heerde? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.

Contact en locaties

Meten handfunctie

Ons Hand-polscentrum streeft ernaar om operatietechnieken en behandelmethoden steeds verder te verbeteren. Daarvoor is het meten van de handfunctie essentieel. Gedurende de behandeling meten we de spierkracht van uw hand en vingers, en brengen we de beweeglijkheid van uw handgewrichten in kaart.

Lees meer
Verpleegkundige meet hand patient

Meer dan oefenen

Bij handtherapie denkt u waarschijnlijk meteen aan oefeningen doen. Maar handtherapie is veel méér dan dat.

Over de afdeling
Verpleegkundige voelt aan pols

Meer informatie

Folders
Telerevalidatie via Isala Hand-polscentrum

'Een uitkomst', noemt mevrouw Riesebeek de mogelijkheid om vanachter haar eigen laptop revalidatietherapie te volgen voor haar hand. 'Tijdens onze vakantie op de Dominicaanse republiek kon ik zo vier weken lang therapie op maat volgen.'

Lees meer
Telehandrevalidatie mevrouw Riezebeek

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.