Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De afdeling Handtherapie bestaat uit een groep ervaren handtherapeuten. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten of ergotherapeuten en experts op het gebied van de behandeling van hand-, pols- en onderarmproblematiek.

De afdeling maakt deel uit van het Isala Hand-polscentrum, waardoor er een intensieve multidisciplinaire samenwerking bestaat met plastisch chirurgen en revalidatieartsen. Samen met de afdeling Plastische chirurgie en Revalidatiegeneeskunde vormen wij hét multidisciplinaire expertisecentrum voor handtraumatologie, handchirurgie en handrevalidatie in de regio, toegankelijk voor elke patiënt met een handprobleem.

Het Hand-polscentrum is officieel erkend als European Hand Trauma Center. Dit betekent onder meer dat onze artsen 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staan om hand- en polsletsel als gevolg van een ongeval (trauma) te behandelen.

Expertise met nieuwste ontwikkelingen

Alle handtherapeuten zijn op de hoogte van relevante ontwikkelingen in hun vakgebied die zij vervolgens inzetten tijdens de behandelingen. Dit gebeurt op basis van evidence based behandelmethoden. Wij zetten in op de nieuwste (technologische) ontwikkelingen, zonder afbreuk te doen aan de vertrouwde kennis en ervaring. Het doen van en bijdragen aan wetenschappelijke onderzoeken is een vast element binnen de zorgverlening van het Hand-polscentrum. Daarnaast begeleiden wij regelmatig ergotherapeuten in opleiding en handtherapeuten in opleiding. Alle handtherapeuten zijn kwaliteits-geregistreerd.

Zonder wachtlijst

Vanuit een continue streven naar verbetering en vernieuwing bieden wij de meest effectieve en efficiënte zorg. Wij werken zonder wachtlijst met daarbij maximale continuïteit van het behandelproces. We onderscheiden ons van andere aanbieders door een combinatie van ervaring, kennis, een groot volume, specifieke expertise en korte lijnen met specialisten.

Ervaringen