Contact

Jicht

  1. Jicht

Vorm van reuma

Jicht is een pijnlijke ontsteking in een gewricht. Deze vorm van reuma ontstaat door een te hoge urinezuurspiegel in het lichaam. Urinezuurkristallen hopen zich op in een gewricht doordat de stofwisseling in het lichaam niet goed verloopt. Dit kan leiden tot plotselinge aanvallen van gewrichtsontstekingen. Het gewricht wordt dik, rood en warm.

Komt  voor in ieder gewricht

Jicht kan in ieder gewricht voorkomen. Het is een aandoening die regelmatig voorkomt. Sommige patiënten hebben een enkele aanval van acute jicht. Meestal leidt dat niet tot beschadiging van het gewricht. Als de aanval voorbij is, herstelt het gewricht zich en kunt u er weer alles mee doen. Bij chronische jicht blijven de jichtaanvallen terugkomen. Jicht komt dan in meerdere gewrichten voor en gewrichten kunnen beschadigd raken. Hierdoor kunt u klachten blijven houden. Jicht wordt behandeld met medicijnen.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van uw klachten. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. Daarnaast kunt u terecht bij onze reumaconsulenten, dit zijn gespecialiseerde reumaverpleegkundigen. Ook werken de reumatologen samen met andere specialisten in Isala.

Specialisme en centra

Meer informatie