Contact

Polymyalgia reumatica

  1. Polymyalgia reumatica

Vorm van reuma

Mensen met polymyalgia rheumatica, ook wel spierpijnreuma genoemd, hebben last van spierpijn en stijfheid in de nek, schouders en bekken. Het is een auto immuunziekte waarbij het afweersysteem het eigen lichaam aanvalt. Zo ontstaan ontstekingen in het lichaam, bijvoorbeeld in de schouder- en heupgewrichten.

De ziekte gaat bij meer dan zeventig procent van de mensen over, maar dat kan wel twee tot drie jaar duren. Patiënten worden behandeld met prednison en soms ontstekingsremmende pijnstillers. Polymyalgia rheumatica komt bijna alleen voor bij mensen boven de vijftig jaar. Vrouwen krijgen het twee keer zo vaak als mannen.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van uw klachten. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. Daarnaast kunt u terecht bij onze reumaconsulenten, dit zijn gespecialiseerde reumaverpleegkundigen. Ook werken de reumatologen samen met andere specialisten in Isala.

Specialisme en centra