Contact

Reuma

  1. Reuma

Aandoeningen aan gewrichten

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan uw gewrichten, spieren, pezen of botten, die niet door een ongeval zijn ontstaan. Dit kan een ontsteking aan een gewricht zijn, aandoeningen aan het kraakbeen of bot, chronische pijn of bindweefselziekten.

De meeste mensen met reuma hebben last van pijn, stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Bij gewrichtsontstekingen worden gewrichten dik en warm. Door de klachten is bewegen vaak moeilijk en dat kan beperkingen geven in het dagelijks leven. Reuma verloopt vaak grillig: de ene dag gaat het goed, de andere dag niet.

Chronisch

Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Ook kinderen. De oorzaak van de meeste vormen van reuma is onbekend. Reuma is nog niet te genezen. De meeste reumatische aandoeningen geven langdurig klachten en zijn dan ook ‘chronisch’. Met een goede behandeling kunnen klachten wel verminderen.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van uw klachten. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. Daarnaast kunt u terecht bij onze reumaconsulenten, dit zijn gespecialiseerde reumaverpleegkundigen. Ook werken de reumatologen samen met andere specialisten in Isala.

Specialisme en centra