Contact

Sterilisatie man

  1. Sterilisatie man

Veilig vorm van anticonceptie

Een sterilisatie (vasectomie) is een eenvoudige ingreep waarbij de uroloog de zaadleiders onderbreekt. Deze zeer veilige vorm van anticonceptie voorkomt dat zaadcellen het zaadvocht bereiken tijdens de geslachtsgemeenschap. Tijdens een kleine operatie worden beide zaadleiders doorgesneden, ingekort en afgebonden. De zaadcellen kunnen dan niet meer naar buiten. Als de operatie is gelukt, zitten er 2 tot 3 maanden later geen zaadcellen meer in het prostaatvocht.

Zaadonderzoek

Na drie maanden wordt het zaadvocht onderzocht om er zeker van te zijn dat er geen levende zaadcellen meer in zitten. U kunt pas veilig vrijen als het zaadonderzoek aangeeft dat het veilig is. Tot die tijd moet u een voorbehoedmiddel blijven gebruiken.

Verder verandert er niets. U kunt nog even goed een erectie krijgen als voorheen. Ook het gevoel bij het klaarkomen blijft precies hetzelfde. Bij het klaarkomen spuit er net zoveel vocht naar buiten als voorheen. Een sterilisatie is definitief. Een hersteloperatie is lastig en veel mannen blijven daarna toch onvruchtbaar.

Specialisme en centra