Contact

Sterilisatie man

  1. Sterilisatie man
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Veilig vorm van anticonceptie

Een sterilisatie (vasectomie) is een eenvoudige ingreep waarbij de uroloog de zaadleiders onderbreekt. Deze zeer veilige vorm van anticonceptie voorkomt dat zaadcellen het zaadvocht bereiken tijdens de geslachtsgemeenschap. Tijdens een kleine operatie worden beide zaadleiders doorgesneden, ingekort en afgebonden. De zaadcellen kunnen dan niet meer naar buiten. Als de operatie is gelukt, zitten er 2 tot 3 maanden later geen zaadcellen meer in het prostaatvocht.

Zaadonderzoek

Na drie maanden wordt het zaadvocht onderzocht om er zeker van te zijn dat er geen levende zaadcellen meer in zitten. U kunt pas veilig vrijen als het zaadonderzoek aangeeft dat het veilig is. Tot die tijd moet u een voorbehoedmiddel blijven gebruiken.

Verder verandert er niets. U kunt nog even goed een erectie krijgen als voorheen. Ook het gevoel bij het klaarkomen blijft precies hetzelfde. Bij het klaarkomen spuit er net zoveel vocht naar buiten als voorheen. Een sterilisatie is definitief. Een hersteloperatie is lastig en veel mannen blijven daarna toch onvruchtbaar.

Specialisme en centra

Meer informatie

Wachttijd

Zwolle Meppel Kampen Steenwijk Heerde
300 dagen 300 dagen - - -

De wachttijden (die zijn vermeld in kalenderdagen) zijn geactualiseerd 20 mei 2022.

Vanwege de drukte met de COVID-zorg zijn wij helaas genoodzaakt om niet urgente zorg af te schalen. Hierdoor kunnen de wachttijden tot behandeling mogelijk afwijken, als gevolg van de actuele situatie. Onze artsen wegen zorgvuldig af welke zorg medisch gezien verantwoord kan worden uitgesteld. Waar nodig of wenselijk wordt overlegd met de patiënt en de huisarts. Als uw operatie of behandeling niet kan door gaan, nemen wij contact met u op.

Passantenprijslijst