Contact

Cardiothoracale chirurgie

  1. Cardiothoracale chirurgie

​De vakgroep cardiothoracale chirurgie van Isala bestaat uit zeven enthousiaste en energieke specialisten die het gehele chirurgische palet beheersen, maar zich ook richten op innovatie, wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Elk lid van de vakgroep heeft zijn eigen aandachtsgebied. Er wordt ruimte geboden om alle aandachtsgebieden naar eigen inzicht uit te bouwen en naar een hoger plan te tillen. Qua volume is de afdeling cardiothoracale chirurgie de op drie na grootste hartchirurgische kliniek in Nederland.

Aandachtsgebieden
De aandachtsgebieden betreffen de Isala Safety Check, het TAVI programma, de chirurgische behandeling van boezemfibrilleren, het klepsparende aortawortelvervanging programma, de robothartchirurgie en de robotlongchirurgie. De samenwerking met cardiologen en longartsen heeft in de dagelijkse praktijk een prominente plaats. De pre- en postoperatieve thoraxchirurgische afdeling wordt geleid door physician assistants en anios cardiologie. 

Aios
De ervaring en kunde van de cardiothoracaal chirurgen vertaalt zich naar uitstekende resultaten zoals inzichtelijk gemaakt is onder andere door Meetbaar Beter. Zij staan dan ook garant voor een waardevolle aanvulling op de reguliere opleiding.

RGS erkende deelopleiding

De vakgroep beschikt sinds 1 januari 2018 over een door de RGS erkende deelopleiding (cardiothoracale chirurgie: thema's (excl. aangeboren hartafwijkingen) cardiothoracale chirurgie: verdiepingsonderdeel), waarbij oudere jaars aios de mogelijkheid wordt geboden gedurende één jaar ervaring in Isala op te doen. Het is een uniek jaar om kennis te maken met het gedachtegoed van het cardiothoracale programma van Isala. Met gedachtegoed wordt gedoeld op het veiligheidsprogramma rondom onze Isala Safety Check en innovatie zoals het robot-gefaciliteerde hart- en longchirurgische programma, maar ook kun je deelnemen aan diverse mdo's en wetenschappelijk onderzoek. 

Duur van de opleiding

Alle Aios die zich in de laatste drie jaren van de opleiding tot cardiothoracaal chirurgen bevinden kunnen voor de tijdsduur van maximaal 1 jaar een verdiepingsstage bij Isala volgen. Dit is een RGS gecertificeerde opleiding!

Opleiders

contact

Contact met de Isala Academie

Heb je vragen? De medewerkers van Bureau arts-assistenten van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via baa@isala.nl. Wil je meer weten over de opleiding, neem dan contact op via de mail met dr. Singh, s.k.singh@isala.nl.

Contact en locatie