Contact

Deskundige infectiepreventie

  1. Deskundige infectiepreventie

Als deskundige infectiepreventie ben je een kwaliteitsfunctionaris op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Je coördineert zelfstandig de verschillende werkzaamheden op dit gebied. Je controleert de naleving van het preventiebeleid en geeft scholing, voorlichting en instructies. Binnen Isala krijg je als ziekenhuishygiënist te maken met medewerkers op verschillende afdelingen die invloed kunnen hebben op infecties binnen de instelling.

Duur van de opleiding

De post-hbo-opleiding tot deskundige infectiepreventie duurt 18 maanden. In die tijd werk je minimaal 24 uur per week in Isala als deskundige infectiepreventie in opleiding. Wij vragen je hiervoor een leerarbeidsovereenkomst met ons aan te gaan.

Toelatingseisen

U kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige of wanneer je beschikt over een diploma medisch analist/medisch laboratoriumingenieur op hbo niveau, richting medische microbiologie.

Curriculum

De opleiding is ingedeeld in drie leerperioden van zes maanden. Naast de praktische opleiding in Isala, bestaat het theoretische deel uit 44 scholingsdagen die verdeeld zijn over de gehele opleiding. Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen zeker aan bod:

  • organisatie en communicatie;
  • epidemiologie, onderzoeksmethodologie en statistiek;
  • reiniging, desinfectie, sterilisatie;
  • medische techniek, farmacotherapie;
  • preventie en bestrijding van ziekenhuisinfecties en epidemieën;
  • verpleegkunde;
  • medische microbiologie.

Accreditatie

Na afronding van de studie ontvang je het landelijk erkende post-hbo-diploma deskundige infectiepreventie. Ook word je opgenomen in het CZO-register Gediplomeerde Ziekenhuishygiënisten.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na je opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je je verder ontwikkelen als kwaliteitszorgfunctionaris of je kunt je richten op wetenschappelijk onderzoek.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala, www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie