Contact

Infectiepreventie

  1. Infectiepreventie

De afdeling Infectiepreventie houdt zich bezig met het voorkomen van infecties die tijdens of door het verblijf in het ziekenhuis ontstaan. De maatregelen die hiervoor in ons ziekenhuis gelden, zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen en regelgeving. Lees meer over de afdeling.

contact

Neem contact op met Infectiepreventie

Op de pagina contact en locaties vindt u de contactgegevens Infectiepreventie.

Contact en locaties

Beschermen tegen bacteriën en virussen

 

Om verspreiding van micro-organismen tussen patiënten zoveel mogelijk tegen te gaan, houden ziekenhuismedewerkers zich aan basis hygiënemaatregelen, bijvoorbeeld het wassen en desinfecteren van de handen. Als dit niet voldoende is om overdracht van micro-organismen te voorkomen, kunnen wij isolatiemaatregelen nemen om (verdere) verspreiding te voorkomen.

Lees verder

Maatregelen bij buikgriep

Het norovirus is een klein, zeer besmettelijk virus dat ‘buikgriep’ veroorzaakt (een ontsteking van het maagdarmkanaal). De klachten kunnen zijn: braken, diarree, misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn of buikkramp. De klachten beginnen vaak één tot drie dagen nadat u met het virus besmet bent geraakt. Het braken is vaak heftig en kan heel plotseling beginnen. U kunt ook besmet zijn zonder dat u klachten heeft. Ook dan kunt u anderen met het virus besmetten. Lees meer over de maatregelen die wij nemen om verspreiding te voorkomen.

Lees verder

Aandoeningen en behandelingen

Ervaringen

Onze keurmerken