Contact

Dialyseverpleegkundige

  1. Dialyseverpleegkundige

Het Dialysecentrum van Isala biedt alle vormen van niervervangende behandeling voor patiënten met een nierziekte. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook ter plekke bij de mensen thuis. Ook vakantiedialyse behoort tot de mogelijkheden. Als dialyseverpleegkundige in opleiding maak je deel uit van het professionele en gemotiveerde behandelteam van het Dialysecentrum. Nefrologen, gespecialiseerde dialyseverpleegkundigen, technici en afdelingsassistenten, zijn allemaal vastbesloten om de patiënt de best mogelijke zorg te bieden. Tijdens je opleiding draag je daar aan bij. Je wordt daarin begeleid door ervaren dialyseverpleegkundigen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot dialyseverpleegkundige duurt ongeveer 15 maanden. Je krijgt voor de duur van je opleiding een leerarbeidsovereenkomst van Isala. 

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige.

Opleiding

Naast de praktische opleiding in Isala, volg je het theoretische deel van de opleiding bij het Wenckebach Instituut, het opleidingsinstituut van het UMCG. Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina. 

Accreditatie

De opleiding tot dialyseverpleegkundige is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het CZO-diploma dialyseverpleegkundige.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding tot dialyseverpleegkundige jouw kennis en kunde verder verdiepen? In Isala bieden wij die mogelijkheid. Je kunt je verder specialiseren op het gebied van thuisdialyse, pre-dialyse, diabetes en nierfunctievervangende therapie. Aanverwante specialisatie is de opleiding tot vaatcoördinator.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.

contact

Contact en informatie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie