Contact

Dialyseverpleegkundige

  1. Dialyseverpleegkundige

Het Dialysecentrum van Isala biedt alle vormen van niervervangende behandeling voor patiënten met een nierziekte. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook ter plekke bij de mensen thuis. Ook vakantiedialyse behoort tot de mogelijkheden. Als dialyseverpleegkundige in opleiding maak je deel uit van het professionele en gemotiveerde behandelteam van het Dialysecentrum. Nefrologen, gespecialiseerde dialyseverpleegkundigen, technici en afdelingsassistenten, zijn allemaal vastbesloten om de patiënt de best mogelijke zorg te bieden. Tijdens je opleiding draag je daar aan bij. Je wordt daarin begeleid door ervaren dialyseverpleegkundigen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot dialyseverpleegkundige duurt 15 maanden en kan in zijn geheel binnen het specialisme Interne geneeskunde van Isala worden gevolgd. Wel vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige (mbo/hbo).

Curriculum

Naast de praktische opleiding in Isala, wordt het theoretische deel verzorgd door het Wenckebach Instituut (het opleidingsinstituut van het UMCG). Tijdens de opleiding krijg je meer specifieke kennis van nierfunctiestoornissen, nierziekten en nierfunctievervangende behandelingen. Ook de fysieke en psychosociale problemen en symptomen die hiervan het gevolg zijn, komen aan bod. Je leert jouw kennis toe te passen op alle aspecten van het systematisch verpleegkundig handelen.

Het opleidingsprogramma is opgedeeld in vijf modules:

  • methodische beroepsuitoefening en preventie;
  • gezondheidsvoorlichting en opvoeding(GVO) en psychosociale zorg;
  • methodische beroepsuitoefening specifiek;
  • coördineren en organiseren van zorg;
  • kwaliteitszorg en deskundigheidsbevordering.

Tijdens de opleiding werk je veelal in teamverband onder begeleiding van een werkbegeleider.

Accreditatie

De opleiding tot dialyseverpleegkundige is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het CZO-diploma dialyseverpleegkundige.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding tot dialyseverpleegkundige jouw kennis en kunde verder verdiepen? In Isala bieden wij die mogelijkheid. Je kunt je verder specialiseren op het gebied van thuisdialyse, pre-dialyse, diabetes en nierfunctievervangende therapie. Aanverwante specialisatie is de opleiding tot vaatcoördinator.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala, www.isalawerkt.nl.

contact

Contact en informatie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie