Contact

Dialysecentrum en Nefrologie

  1. Dialysecentrum en Nefrologie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Op onze polikliniek Nefrologie en in het Dialysecentrum staat een professioneel en gemotiveerd behandelteam klaar voor patiënten met een nierziekte. Nefrologen, verpleegkundig specialisten, dialyseverpleegkundigen, diëtisten, maatschappelijk werkers, technici en afdelingsassistenten.

Allemaal zijn ze vastbesloten om u als patiënt de best mogelijke zorg te bieden. Niet alleen in ons ziekenhuis, maar ook bij u thuis. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met het Dialysecentrum en Nefrologie

Voor een afspraak op de polikliniek Nefrologie of bij het Dialysecentrum is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist noodzakelijk.

Contact en locaties

Leven met chronische nierschade

De afdeling Nefrologie organiseert op maandag 27 januari van 17.00 tot 19.00 uur een patiëntenbijeenkomst over chronische nierschade. Het kan soms erg lastig zijn om goed met klachten door chronische nierschade om te gaan. Veelvoorkomende klachten zijn moeheid, veranderde of verminderde eetlust, jeuk, spierkrampen en tintelingen in benen en voeten. Hoe kunt u omgaan met klachten en hoe kunt u ze eventueel voorkomen? U hoort er meer over tijdens deze bijeenkomst. 

Vakantiedialyse

Het Dialysecentrum biedt u de mogelijkheid om tijdens uw vakantie te dialyseren in Zwolle en Meppel. Wij bieden alle vormen van dialyse, bijvoorbeeld nachtelijke hemodialyse. Ook passen wij de HDF-online techniek toe en bieden wij hulp bij peritoneaaldialyse.

Lees verder

Aandoeningen en behandelingen

Meer informatie

Folders

Ervaringen

‘Iedere vakantie dialyseer ik bij Isala’

Drie weken lang dialyseerde Ria de Graaf bij de vakantiedialyse in Isala. Vanavond gaat ze weer naar haar woonplaats Sliedrecht en is de vakantie op de camping Epe echt voorbij. ‘Ik vind heel jammer. Ik ben graag op de camping en ik vind het bij Isala ook prettig.’

Lees meer
Ria de Graaf

Naar de World Transplant Games

Roelina Huijer leeft al sinds haar twaalfde jaar met de ziekte van Berger (vorm van nierfilterontsteking) en onderging twee niertransplantaties. Ze komt een paar keer per jaar voor controle bij dokter J. Offerman, internist bij Isala. Ondanks haar ziekte speelt sport een grote rol in haar leven.

Lees meer

Onze keurmerken