Contact

Dialysecentrum en Nefrologie

  1. Dialysecentrum en Nefrologie

Op onze polikliniek Nefrologie en in het Dialysecentrum staat een professioneel en gemotiveerd behandelteam klaar voor patiënten met een nierziekte. Nefrologen, verpleegkundig specialisten, dialyseverpleegkundigen, diëtisten, maatschappelijk werkers, technici en afdelingsassistenten.

Allemaal zijn ze vastbesloten om u als patiënt de best mogelijke zorg te bieden. Niet alleen in ons ziekenhuis, maar ook bij u thuis. Lees meer over de afdeling.​ Ook vakantiedialyse behoort tot de mogelijkheden.

contact

Neem contact op met het Dialysecentrum en Nefrologie

Voor een afspraak op de polikliniek Nefrologie of bij het Dialysecentrum is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist noodzakelijk.

Contact en locaties

Fietsen tijdens de dialyse

Amsterdammer Peter van den Berg is een schipper in hart en nieren. Hoe tof is het dan dat je tijdens je dialyse een tochtje kunt maken op een virtuele waterfiets door de grachten van Amsterdam. ‘Het is leuk om te doen tijdens de dialyse. Anders is het vier uur stil zitten, dit leidt toch wat af. Zeker, ken ik alle gebouwen waar ik langs fiets. Kijk de universiteit en het oude ziekenhuis. Dit zijn de wallen en straks komen wij bij het centraal station langs.’

Lees verder

Isala ontwikkelt app voor dialysepatiënten

Dialysepatiënten die thuis worden behandeld met buikspoeling (peritoneale dialyse), houden een flinke administratie bij. Deden zij dit eerder op papier, vanaf nu gebruiken zij hiervoor een speciale app van Luscii. Mevrouw van Dijk-Drost (66) is een enthousiaste gebruiker. Een paar keer per dag voert ze op haar tablet de gegevens in. 'Ik kan veel beter het verloop zien van bijvoorbeeld mijn bloeddruk. Dat geeft het mij een veilig gevoel.'

Lees verder

Aandoeningen en behandelingen

Meer informatie

Folders

Ervaringen

Onze keurmerken