Contact

Endoscopieverpleegkundige

  1. Endoscopieverpleegkundige

De afdeling Endoscopie van Isala is een afdeling waar diagnostisch onderzoek en therapeutische ingrepen worden verricht aan het maagdarmkanaal. MDL-artsen, MDL-artsen in opleiding, kinderartsen, verpleegkundig endoscopisten en endoscopieverpleegkundigen zijn betrokken bij het proces en vastbesloten om de patiënt de best mogelijke zorg te bieden. Tijdens de opleiding draag je daar aan bij en wordt je begeleid door ervaren endoscopieverpleegkundigen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot endoscopieverpleegkundige duurt ongeveer 9 maanden. Je krijgt voor de duur van je opleiding een leerarbeidsovereenkomst van Isala. 

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige.

Opleiding

Naast de praktische opleiding in Isala, volg je het theoretische deel van de opleiding bij de St. Antonius Academie, het opleidingsinstituut van het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht. Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina.

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het CZO-diploma Endoscopieverpleegkundige.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding tot endoscopieverpleegkundige jouw kennis en kunde verder verdiepen? In Isala bieden wij die mogelijkheid. Je kunt je verder specialiseren tot Verpleegkundig endoscopist.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

 

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie