Contact

Laborant klinische neurofysiologie

  1. Laborant klinische neurofysiologie

Als laborant klinische neurofysiologie (laborant KNF) werk je op de afdeling Neurologie van een ziekenhuis. In deze specifieke tak van de medische diagnostiek werk je veelal zelfstandig met behulp van geavanceerde elektronische apparatuur en doe je onderzoek dat gericht is op het opsporen van stoornissen in het functioneren van het centrale en perifere zenuwstelsel, de spieren en de bloedvoorziening van de hersenen.​

Duur van de opleiding

De hbo opleiding tot laborant klinische neurofysiologie duurt 3 jaar en kan in zijn geheel binnen Isala worden gevolgd. Wel vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een havo, vwo, mbo niveau 4 gezondheidszorg, mbo techniek of vergelijkbaar diploma. Affiniteit met de vakken wis-, natuur- en scheikunde is een pré.

Curriculum

Naast je werk op de afdeling Neurologie, studeer je zelfstandig met behulp van schriftelijk studiemateriaal van de Leidse Onderwijsinstelling (LOI).

De volgende modules komen daarin aan bod:

  • algemene medische kennis;
  • lokalisatie en het normale EEG;
  • opnametechniek;
  • omgangskunde en communicatie;
  • speciële anatomie, fysiologie en pathologie;
  • EEG en afwijkend EEG;
  • EMG;
  • evoked potentials.

Tijdens het derde en laatste jaar van de opleiding ga je dieper in op de modules EEG en afwijkend EEG. Ook is er dan aandacht voor de signaalanalyse, ultrageluid en diverse technieken.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je je verder specialiseren als KNF-laborant.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala, www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie