Contact
Kopbeeld

Neurologie

  1. Neurologie
Sneeuwvlokje in kerstsfeer Bezoektijden tijdens feestdagen Tijdens de feestdagen zijn er gewijzigde bezoek- en openingstijden van Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis Meppel.

Neurologie is het specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van ziektes van het zenuwstelsel en het spierstelsel. Veel voorkomende aandoeningen zijn hoofdpijn, epilepsie, beroerte, en rughernia. Binnen Isala wordt het specialisme in de volle omvang beoefend.

Bovendien zijn er speciale spreekuren voor multiple sclerose, de ziekte van Parkinson en hoofdpijn. Verdere aandachtsgebieden zijn ademhalingsgerelateerde slaapstoornissen, zoals het slaapapneusyndroom, kinderneurologie, toepassing van botuline-toxine, en neuro-oncologie. Lees meer over de afdeling.​

contact
Contact met Neurologie

Voor een afspraak op de polikliniek Neurologie en Klinische Neurofysiologie is een verwijzing van uw huisarts, tandarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Hoofdpijnklachten

Op de Hoofdpijnpolikliniek behandelen wij uw hoofdpijnklachten. Hoofdpijn kan het dagelijks functioneren belemmeren. Heeft u binnenkort een afspraak op onze Hoofdpijnpolikliniek? Wij vertellen u er graag meer over.

Lees verder
Vrouw met hoofdpijn

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een chronische ziekte. Zodra er Parkinsonklachten ontstaan, gaan deze niet meer weg. Het is dan ook belangrijk om zo goed mogelijk met de ziekte te leren leven. De gemiddelde levensverwachting van mensen met deze ziekte en mensen die deze ziekte niet hebben, is ongeveer even hoog.

Lees verder
Afdelingsgang

Meer informatie

Folders
'Ergens tussen domme pech en dikke mazzel'

Bert Jansen (Doetinchem, 1966) woont met zijn vriendin en hun twee dochters (8) in Meppel. Anderhalf jaar geleden werd een agressieve tumor in zijn hoofd ontdekt. Hij is journalist/copywriter. Voor Isala schreef hij een blog over zijn ziekte, de onzekerheid en de impact.

Lees meer
Bert Jansen (foto uit privé-archief)

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.