Contact

Neurologie

  1. Neurologie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Neurologie is het specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van ziektes van het zenuwstelsel en het spierstelsel. Veel voorkomende aandoeningen zijn hoofdpijn, epilepsie, beroerte, en rughernia. Binnen Isala wordt het specialisme in de volle omvang beoefend.

Bovendien zijn er speciale spreekuren voor multiple sclerose, de ziekte van Parkinson en hoofdpijn. Verdere aandachtsgebieden zijn ademhalingsgerelateerde slaapstoornissen, zoals het slaapapneusyndroom, kinderneurologie, toepassing van botuline-toxine, en neuro-oncologie. Lees meer over de afdeling.​

contact

Contact met Neurologie

Voor een afspraak op de polikliniek Neurologie en Klinische Neurofysiologie is een verwijzing van uw huisarts, tandarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Hoofdpijnklachten

Op de Hoofdpijnpolikliniek behandelen wij uw hoofdpijnklachten. Hoofdpijn kan het dagelijks functioneren belemmeren. Heeft u binnenkort een afspraak op onze Hoofdpijnpolikliniek? Wij vertellen u er graag meer over.

Lees verder

Terugkijken MS webinar

Bekijk het webinar over Multiple Sclerose (MS), een ziekte met een grote impact op de kwaliteit van leven. Het Isala MS-centrum organiseerde op 19 oktober 2020 dit webinar. Met onderwerpen als thuismonitoring, beeldbellen en de rol van de fysiotherapeut. Neuroloog en MS-specialist Esther Zeinstra en onderzoeksverpleegkundige Marlies Hoving vertellen u er graag meer over.

U kunt ook de meestgestelde vragen en antwoorden teruglezen.

Meer informatie

Folders

Ervaringen

'Ergens tussen domme pech en dikke mazzel'

Bert Jansen (Doetinchem, 1966) woont met zijn vriendin en hun twee dochters (8) in Meppel. Anderhalf jaar geleden werd een agressieve tumor in zijn hoofd ontdekt. Hij is journalist/copywriter. Voor Isala schreef hij een blog over zijn ziekte, de onzekerheid en de impact.

Lees meer
Bert Jansen

'MS heeft mijn lichaam, niet mijn geest'

Annemarie Kok (47) leeft al twaalf jaar met multiple sclerose. Sinds de diagnose werkt zij samen met neuroloog Esther Zeinstra van het Isala Diaconessenhuis in Meppel aan haar behandeling. Zij zijn een goed team, samen bepalen ze wat voor Annemarie het beste werkt.

Lees meer
Annemarie Kok