Contact

Neurologie

  1. Neurologie

Het specialisme Neurologie zet zich in voor aandoeningen van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, spieren en de zenuwen. 

De polikliniek en de verpleegafdeling van Neurologie houden zich bezig met de diagnostiek en behandeling van patiënten met een neurologische aandoening. De meest voorkomende aandoeningen zijn: herseninfarct, hersenbloeding, TIA, hersenschudding, hersentumor, MS, epilepsie, Parkinson en Alzheimer. Het team van Neurologie werkt dan ook nauw samen met de collega's van Neurochirurgie. Lees meer over de afdeling.​

contact

Contact met Neurologie

Voor een afspraak op de polikliniek Neurologie en Klinische Neurofysiologie is een verwijzing van uw huisarts, tandarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Bijeenkomst Leven met ernstige hoofdpijn

Op woensdag 7 juni 2023 organiseert Hoofdpijnnet in samenwerking met Isala een informatieve en interactieve bijeenkomst. Hierbij is ook volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst is voor mensen met ernstige hoofdpijn. Daarnaast is iedereen die meer over dit onderwerp wil weten ook van harte welkom. Deelname is gratis.

Lees verder

Terugkijken MS webinar

Bekijk het webinar over Multiple Sclerose (MS), een ziekte met een grote impact op de kwaliteit van leven. Het Isala MS-centrum organiseerde op 19 oktober 2020 dit webinar. Met onderwerpen als thuismonitoring, beeldbellen en de rol van de fysiotherapeut. Neuroloog en MS-specialist Esther Zeinstra en onderzoeksverpleegkundige Marlies Hoving vertellen u er graag meer over.

U kunt ook de meestgestelde vragen en antwoorden teruglezen.

Meer informatie

Folders

Ervaringen

'Ergens tussen domme pech en dikke mazzel'

Bert Jansen (Doetinchem, 1966) woont met zijn vriendin en hun twee dochters (8) in Meppel. Anderhalf jaar geleden werd een agressieve tumor in zijn hoofd ontdekt. Hij is journalist/copywriter. Voor Isala schreef hij een blog over zijn ziekte, de onzekerheid en de impact.

Lees meer
Bert Jansen

'MS heeft mijn lichaam, niet mijn geest'

Annemarie Kok (47) leeft al twaalf jaar met multiple sclerose. Sinds de diagnose werkt zij samen met neuroloog Esther Zeinstra van het Isala Diaconessenhuis in Meppel aan haar behandeling. Zij zijn een goed team, samen bepalen ze wat voor Annemarie het beste werkt.

Lees meer
Annemarie Kok